Ситне м'ясне рагу з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити смачне і ситне блюдо до вечері або на обід? Не варто ускладнювати себе новомодними рецептами, якщо є перевірений варіант приготування ситного м'ясного рагу з овочами. Пригощайтеся!
Традиційне рагу готується з яловичиною, а до неї додають різні овочі. Все гасять на слабкому вогні тривалий час. Подавати рагу можна з підливою, яка утворилася в процесі приготування або зробити більш «сухе» м'ясо.
- Яловичина - 950 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - 1/3 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Сухе червоне вино - 1 Склянка
- Яловичий бульйон - 4 склянки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сушений розмарин - 3/4 чайних ложки
- Сушений чебрець - 3/4 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Морквина - 3 штуки
- Стебло селери - 2 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Гриби - 170 грам
- Горошок (солодкий заморожений) - 1 Склянка
- Петрушка - 1 пучок
1. Промийте і наріжте кубиками яловичину. Посоліть і поперчіть її, ретельно посипте борошном з усіх боків.
2. Перекладіть яловичину в заздалегідь розігрітий з маслом казанок. Дуже важливо не класти шматочки яловичини дуже близько один до одного, краще приготувати її в кілька підходів.
3. Готуйте м'ясо до утворення коричневої скоринки.
4. Перекладіть готове м'ясо в тарілку, і ні в якому разі не очищайте дно казанка, в цьому весь смак.
5. Почистіть цибулю і наріжте шматочками, приблизно по 2 см завтовшки. Почистіть часник подрібніть його. Додайте в казанок вершкове масло.
6. Після того як масло нагріється, додайте цибулю і готуйте до напівпрозорості (5-7 хвилин), далі додайте часник і готуйте ще 1 хвилину.
7. Наполягати вино Казанок, доведіть до кипіння, потім перемішайте. Кип'ятіть вино протягом 2 хвилин, поки спирт не випарується.
8. Поверніть яловичину знову в казанок.
9. Додайте в казанок бульйон, томатну пасту і приправи, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть 90 хвилин.
10. Промийте, почистіть і наріжте картоплю, морква, селера і гриби. Помийте горошок.
11. По закінченню 90 хвилин додайте овочі в казанок, накрийте кришкою і продовжуйте варити ще 1 час.
12. Подавайте блюдо до столу відразу після приготування. Смачного!