Рецепт Ситне м'ясне рагу з овочами фото

Ситне м'ясне рагу з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Рагу

Хочете зробити смачне і ситне блюдо до вечері або на обід? Не варто ускладнювати себе новомодними рецептами, якщо є перевірений варіант приготування ситного м'ясного рагу з овочами. Пригощайтеся!

Традиційне рагу готується з яловичиною, а до неї додають різні овочі. Все гасять на слабкому вогні тривалий час. Подавати рагу можна з підливою, яка утворилася в процесі приготування або зробити більш «сухе» м'ясо.

  • Яловичина - 950 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Борошно - 1/3 склянки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Сухе червоне вино - 1 Склянка
  • Яловичий бульйон - 4 склянки
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Сушений розмарин - 3/4 чайних ложки
  • Сушений чебрець - 3/4 чайних ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Морквина - 3 штуки
  • Стебло селери - 2 штуки
  • Картопля - 3 штуки
  • Гриби - 170 грам
  • Горошок (солодкий заморожений) - 1 Склянка
  • Петрушка - 1 пучок
ситне м'ясне рагу з овочами - фото крок 1
1. Промийте і наріжте кубиками яловичину. Посоліть і поперчіть її, ретельно посипте борошном з усіх боків.
ситне м'ясне рагу з овочами - фото крок 2
2. Перекладіть яловичину в заздалегідь розігрітий з маслом казанок. Дуже важливо не класти шматочки яловичини дуже близько один до одного, краще приготувати її в кілька підходів.
ситне м'ясне рагу з овочами - фото крок 3
3. Готуйте м'ясо до утворення коричневої скоринки.
ситне м'ясне рагу з овочами - фото крок 4
4. Перекладіть готове м'ясо в тарілку, і ні в якому разі не очищайте дно казанка, в цьому весь смак.
ситне м'ясне рагу з овочами - фото крок 5
5. Почистіть цибулю і наріжте шматочками, приблизно по 2 см завтовшки. Почистіть часник подрібніть його. Додайте в казанок вершкове масло.
ситне м'ясне рагу з овочами - фото крок 6
6. Після того як масло нагріється, додайте цибулю і готуйте до напівпрозорості (5-7 хвилин), далі додайте часник і готуйте ще 1 хвилину.
ситне м'ясне рагу з овочами - фото крок 7
7. Наполягати вино Казанок, доведіть до кипіння, потім перемішайте. Кип'ятіть вино протягом 2 хвилин, поки спирт не випарується.
ситне м'ясне рагу з овочами - фото крок 8
8. Поверніть яловичину знову в казанок.
ситне м'ясне рагу з овочами - фото крок 9
9. Додайте в казанок бульйон, томатну пасту і приправи, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть 90 хвилин.
ситне м'ясне рагу з овочами - фото крок 10
10. Промийте, почистіть і наріжте картоплю, морква, селера і гриби. Помийте горошок.
ситне м'ясне рагу з овочами - фото крок 11
11. По закінченню 90 хвилин додайте овочі в казанок, накрийте кришкою і продовжуйте варити ще 1 час.
ситне м'ясне рагу з овочами - фото крок 12
12. Подавайте блюдо до столу відразу після приготування. Смачного!

Схожі рецепти