Рецепт Рагу овочеве з болгарським перцем фото

Рагу овочеве з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Рагу

Найкращий гарнір до будь-якої страви - це соковите і ароматне овочеве рагу з болгарським перчиком. Воно не тільки неймовірно смачне, але і шалено красиве, адже в ньому все фарби стиглих літніх овочів.

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати рагу овочеве з болгарським перцем, то я з превеликим задоволенням поділюся з вами відмінним рецептом. Найкраще це блюдо, звичайно ж, готувати в літній і осінній час, коли повсюдно продаються свіжі овочі, але і в зиязикай період при бажанні всі необхідні інгредієнти можна дістати на ринку або в магазині. Тут я пропоную вам, на мій погляд, один їх найбільш вдалим варіантів поєднання інгредієнтів, але вся принадність овочевого рагу в тому, що в ньому немає строгих обмежень, і ви можете спокійно щось додати або прибрати. І ще один плюс цього простого рецепту рагу овочевого з болгарським перцем в тому, що його дуже просто готувати, але при цьому таке блюдо виходить не тільки смачним, але і корисним, адже воно вбирає в себе всі вітаміни свіжих овочів. Загалом, це рагу - відмінна штука, як не крути, так що обов'язково спробуйте його приготувати на дозвіллі, впевнена, ви будете приємно здивовані його смаком.

  • Перець болгарський - 2-3 штук (різних квітів )
  • Кабачок - 1 штука
  • Баклажан - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Яблуко - 1 штука(Antonovski)
  • Морква - 1 штука
  • Селера стебло - 1 штука
  • Перець гострий зелений - 1 штука
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Петрушка свіжа - 70 грам
  • Масло оливкове - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
рагу овочеве з болгарським перцем - фото крок 1
Для початку готуємо всі необхідні інгредієнти. Морква, кабачок і баклажан нарізаємо брусками, а моркву і ріпчасту цибулю невеликими кубиками.
рагу овочеве з болгарським перцем - фото крок 2
Яблуко так само нарізаємо на тонкі брусочки. Тут я використовувала Антонівка, але ви можете її замінити будь-яким кислим яблуком.
рагу овочеве з болгарським перцем - фото крок 3
Болгарський перець краще брати різних кольорів, тоді колір рагу виходить яскравіше. Нарізаємо перець соломкою, а гострий зелений перець ріжемо кружечками.
рагу овочеве з болгарським перцем - фото крок 4
У глибокій каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому цибулю протягом 10 хвилин, потім додаємо моркву, ще 5 хвилин смажимо. Потім додаємо баклажани, перемішуємо і готуємо 5-7 хвилин. Тепер болгарський перець, кабачок, яблуко перекладаємо до решти інгредієнтів і тушкуємо пару хвилин. Наступні в справу йдуть помідори і нарізану селеру. На цьому етапі рагу можна посолити і поперчити, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо 5 хвилин. Всипаємо подрібнену петрушку і часник, гострий перець, гарненько все перемішуємо і готуємо на повільному вогні ще 4-5 хвилин.
рагу овочеве з болгарським перцем - фото крок 5
Ось тепер наше рагу готове, і ми можемо його спробувати. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти