Рецепт Пряні кабачки фото

Пряні кабачки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Літні
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Молоді кабачки, запечені з рисової начинкою під сирно-сметанною шапочкою - це прекрасний літній обід або вечерю. Насичений горіховий аромат і смак цієї страви додасть пряність - ucho-сунелі.

Опис приготування:

Кабачки вибирайте тільки молоді, щоб вони встигли пропектися в духовці. Підготовлені циліндри кабачків перед запіканням слід опустити на 5-7 хвилин в киплячу воду. Родзинка пряної начинки - ucho-сунелі. Ucho-сунелі - натуральна пряність з сушеного блакитного пажитника, надає страві приємний горіховий смак і запах. Подробиці, як приготувати пряні кабачки, дивіться нижче в рецепті.

  • Кабачок - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Мал - 1/2 склянки
  • Горіхи - 2 Ст. Ложки (мигдаль, кешью)
  • Ucho-сунелі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 50 грам
  • Сир - 75 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Петрушка - 1 пучок
пряні кабачки - фото крок 1
Овочі вимийте, морква і цибуля очистіть.
пряні кабачки - фото крок 2
Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці. Пасеруйте овочі на розігрітій олії до золотистого кольору.
пряні кабачки - фото крок 3
Мал промийте в холодній воді, дайте стекти. Додайте промитий рис, сіль, перець за смаком, гарячу воду (1 склянка). Доведіть до кипіння, накрийте кришкою, на повільному вогні доведіть рис до готовності.
пряні кабачки - фото крок 4
Додайте уцхо-сунелі, рубані горіхи і петрушку. Перемішайте, накрийте кришкою, дайте постояти.
пряні кабачки - фото крок 5
Кабачки наріжте рівними частинами довжиною по 5-6 см.
пряні кабачки - фото крок 6
Видаліть серцевину, щоб вийшли порожнисті циліндри із стінкою, товщиною в 0, 5 см. Опустіть кабачки в киплячу воду на 5-7 хвилин, потім злийте воду. Циліндри з кабачків поставте вертикально в форму для запікання.
пряні кабачки - фото крок 7
Кожен циліндр наповніть пряної рисової начинкою.
пряні кабачки - фото крок 8
Зверху викладіть сметану, присипте тертим сиром. Надішліть запікатися в духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах до золотистого кольору сиру.
пряні кабачки - фото крок 9
Подавайте пряні кабачки зі свіжими помідорами. Смачного!

Схожі рецепти