Пряні кабачки
(покроковий рецепт з фото)
Молоді кабачки, запечені з рисової начинкою під сирно-сметанною шапочкою - це прекрасний літній обід або вечерю. Насичений горіховий аромат і смак цієї страви додасть пряність - ucho-сунелі.
Кабачки вибирайте тільки молоді, щоб вони встигли пропектися в духовці. Підготовлені циліндри кабачків перед запіканням слід опустити на 5-7 хвилин в киплячу воду. Родзинка пряної начинки - ucho-сунелі. Ucho-сунелі - натуральна пряність з сушеного блакитного пажитника, надає страві приємний горіховий смак і запах. Подробиці, як приготувати пряні кабачки, дивіться нижче в рецепті.
- Кабачок - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Мал - 1/2 склянки
- Горіхи - 2 Ст. Ложки (мигдаль, кешью)
- Ucho-сунелі - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Крем - 50 грам
- Сир - 75 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Петрушка - 1 пучок
Овочі вимийте, морква і цибуля очистіть.
Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці. Пасеруйте овочі на розігрітій олії до золотистого кольору.
Мал промийте в холодній воді, дайте стекти. Додайте промитий рис, сіль, перець за смаком, гарячу воду (1 склянка). Доведіть до кипіння, накрийте кришкою, на повільному вогні доведіть рис до готовності.
Додайте уцхо-сунелі, рубані горіхи і петрушку. Перемішайте, накрийте кришкою, дайте постояти.
Кабачки наріжте рівними частинами довжиною по 5-6 см.
Видаліть серцевину, щоб вийшли порожнисті циліндри із стінкою, товщиною в 0, 5 см. Опустіть кабачки в киплячу воду на 5-7 хвилин, потім злийте воду. Циліндри з кабачків поставте вертикально в форму для запікання.
Кожен циліндр наповніть пряної рисової начинкою.
Зверху викладіть сметану, присипте тертим сиром. Надішліть запікатися в духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах до золотистого кольору сиру.
Подавайте пряні кабачки зі свіжими помідорами. Смачного!