Печиво «пряні зірки»
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє печиво давно витісняло покупне в нашій родині. Є більш прості повсякденні рецепти, а є і ті, над якими потрібно попрацювати. Мій варіант, я б сказала, середній за складністю.
Обов'язково ознайомтеся з тим, як приготувати печиво "пряні зірки" з глазур'ю. Воно добре підійде для зиязиках свят під гарячий напій. Такі борошняні вироби готують в Австрії, Німеччині та інших країнах на Різдво. Хоча його можна робити різної форми, а значить - підібрати під будь-який урочистий випадок.
- Цукрова пудра - 150 грам
- Мигдаль смажений - 250 грам
- Яєчний білок - 3 штуки
- Борошно - 10 Ст. Ложок
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Есенція мигдальна - 0, 25 чайних ложки
- Ванільний цукор - 3 чайних ложки
- Вершкове масло - 20 грам
Обсмажений мигдаль подрібніть в крихту за допомогою блендера.
У мисці збийте білки в міцну піну, поступово додаючи цукрову пудру. 4 ст. Ложки отриманої маси відкладіть для глазурі.
Більшу частину білків акуратно з'єднайте з борошном, корицею, мигдалем, есенцією і ванільним цукром. Замішайте тісто.
Тісто закрийте фольгою. Приберіть його на 30 хвилин в холодильник.
Готове тісто розкачати в пласт товщиною в 0, 5 см. Формочкою виріжте зірочки.
Деко змастіть маслом і застеліть пекарської папером. Запікайте печиво при 160 градусах протягом 10-15 хвилин. Воно не повинно ставати сухим!
Не виключаю духовка, дістаньте печиво, змастіть його білком. Надішліть випічку ще на 7-10 хвилин готуватися. Приємного різдвяного чаювання!