Булочки пряні з гарбузовим кремом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт чудових пишних булочок з прянощами і гарбузовим кремом, в який додано згущене молоко. Незвичайно ароматна, смачна і красива домашня випічка.
Ароматні, пишні, з чудовим кремом булочки добре підійдуть до чаю, кава, молоку, kompotu. В їх приготуванні складного нічого немає для тих, хто вже мав справу з дріжджовим тестом. Ну, а тим, хто тільки починає свій шлях в кулінарії, хочу побажати удачі. У покроковому описі і фото до нього ви все зрозумієте і у вас обов'язково вийде така випічка.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 20 грам
- Борошно пшеничне - 450-500 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Kordamon - 0, 5 чайних ложки (без гірки)
- Мускатний горіх - 1/3 чайних ложки (без гірки)
- Куряче яйце - 2 штуки(1 шт. В тісто, 1 шт. Для змазування)
- Гарбуз - 500 грам
- Згущене молоко - 1 Ст. Ложка

Для того, щоб спекти такі булочки підготуйте наступні інгредієнти: молоко, дріжджі, цукор, сіль, kordamon, мускатний горіх, вершкове масло, борошно, згущене молоко, яйця і гарбуз.

У тепле молоко викладіть дріжджі і столову ложку цукру. У мене дріжджі свіжі пресовані. Сухих дріжджів знадобиться 7-8 грам.

Дайте постояти 10-15 хвилин, дріжджі активуються і почнуть пінитися.

В окрему миску просійте борошно. Додайте мелений кордамон і мускатний горіх, перемішайте.

В молоко з дріжджами введіть 1 склянка борошна зі спеціями.

Додайте яйце.

Розтопити вершкове масло і влийте в тісто.

Додайте ще 4 столові ложки цукру і сіль.

Добре перемішайте.

Поступово введіть борошно, що залишилося і замісити м'яке, еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.

Миску з тестом накрийте рушником і поставте в тепле місце для підйому. Через годину воно збільшиться в два-три рази.

Поки тісто підходить, приготуйте начинку для булочок. Гарбуз очистите, помийте, видаліть насіння і наріжте довільно. Запечіть в мікрохвильовій печі або в духовці. Збийте блендером до стану пюре.

Додайте в гарбузове пюре згущене молоко.

Перемішайте. Начинка готова.

Тісто розкачати і наріжте трикутниками. Надріжте їх в трьох місцях, як показано на фото. Викладіть на широку сторону трикутника начинку.

Гострим кінцем трикутника накрийте начинку.

Другий варіант булочок. Розкачайте корж, зробіть надрізи і викладіть начинку.

Накрийте начинку тестом і заліпити край.

Поверніть тісто рогаликом.

Викладіть булочки в форму для випікання.

Другий варіант.

Змастіть булочки яйцем і дайте постояти в кімнаті 25-30 хвилин. Після випікайте в розігрітій до 175-180 градусів духовці 40 хвилин.

Точно також випікайте другий варіант булочок.

Булочки готові!