Булочки пряні з гарбузовим кремом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт чудових пишних булочок з прянощами і гарбузовим кремом, в який додано згущене молоко. Незвичайно ароматна, смачна і красива домашня випічка.
Ароматні, пишні, з чудовим кремом булочки добре підійдуть до чаю, кава, молоку, kompotu. В їх приготуванні складного нічого немає для тих, хто вже мав справу з дріжджовим тестом. Ну, а тим, хто тільки починає свій шлях в кулінарії, хочу побажати удачі. У покроковому описі і фото до нього ви все зрозумієте і у вас обов'язково вийде така випічка.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 20 грам
- Борошно пшеничне - 450-500 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Kordamon - 0, 5 чайних ложки (без гірки)
- Мускатний горіх - 1/3 чайних ложки (без гірки)
- Куряче яйце - 2 штуки(1 шт. В тісто, 1 шт. Для змазування)
- Гарбуз - 500 грам
- Згущене молоко - 1 Ст. Ложка
Для того, щоб спекти такі булочки підготуйте наступні інгредієнти: молоко, дріжджі, цукор, сіль, kordamon, мускатний горіх, вершкове масло, борошно, згущене молоко, яйця і гарбуз.
У тепле молоко викладіть дріжджі і столову ложку цукру. У мене дріжджі свіжі пресовані. Сухих дріжджів знадобиться 7-8 грам.
Дайте постояти 10-15 хвилин, дріжджі активуються і почнуть пінитися.
В окрему миску просійте борошно. Додайте мелений кордамон і мускатний горіх, перемішайте.
В молоко з дріжджами введіть 1 склянка борошна зі спеціями.
Додайте яйце.
Розтопити вершкове масло і влийте в тісто.
Додайте ще 4 столові ложки цукру і сіль.
Добре перемішайте.
Поступово введіть борошно, що залишилося і замісити м'яке, еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.
Миску з тестом накрийте рушником і поставте в тепле місце для підйому. Через годину воно збільшиться в два-три рази.
Поки тісто підходить, приготуйте начинку для булочок. Гарбуз очистите, помийте, видаліть насіння і наріжте довільно. Запечіть в мікрохвильовій печі або в духовці. Збийте блендером до стану пюре.
Додайте в гарбузове пюре згущене молоко.
Перемішайте. Начинка готова.
Тісто розкачати і наріжте трикутниками. Надріжте їх в трьох місцях, як показано на фото. Викладіть на широку сторону трикутника начинку.
Гострим кінцем трикутника накрийте начинку.
Другий варіант булочок. Розкачайте корж, зробіть надрізи і викладіть начинку.
Накрийте начинку тестом і заліпити край.
Поверніть тісто рогаликом.
Викладіть булочки в форму для випікання.
Другий варіант.
Змастіть булочки яйцем і дайте постояти в кімнаті 25-30 хвилин. Після випікайте в розігрітій до 175-180 градусів духовці 40 хвилин.
Точно також випікайте другий варіант булочок.
Булочки готові!