Салат з гарбузовим насінням
(покроковий рецепт з фото)
Корисний салат з гарбузовим насінням і шпинатом готується всього за 20 хвилин. Такий салат особливо популярний під час посту, а також його люблять ті, хто дотримується здорового харчування і дієти.
Якщо ви хочете пообідати легким салатом або перекусити під час посту, салат з гарбузовим насінням підійде найкращим чином. Такий салат готується за 20 хвилин, його родзинкою є не тільки гарбузове насіння, але і особлива салатна заправка.
- Шпинат - 50 грам
- Петрушка - 50 грам
- Морква - 1 штук
- Гарбузове насіння - 50 грам
- Часник - 1 зубчиків
- Рослинна олія - 50 грам
- Лимонний сік - 20 грам
- Розмарин - За смаком
- Чебрець - За смаком
1. Цей салат я часто готую на вечерю і на сніданок (але тоді не додаю часник). Шаткуємо дрібно зелень петрушки і молодий шпинат.
2. Натираємо на середній терці моркву.
3. Очищаємо гарбузове насіння, подрібнюємо часник.
4. Тепер робимо салатну заправку: змішуємо рослинне або оливкове масло з часником і лимонним соком. Також додаємо розмарин і чебрець. Все перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
5. Змішуємо всі інгредієнти, заливаємо їх нашим соусом з травами і лимонним соком. Тепер потрібно дуже акуратно перемішати салат.
6. Подаємо салат через 10 хвилин після приготування, щоб соус просяк інгредієнти. Прикрасьте помідорами чері або кунжутом.