Салат з томленою буряка з гарбузовим насінням
(покроковий рецепт з фото)
Буряковий салат з м'яким ропні сиром, насінням гарбуза і легкої заправкою - це просте, але дивно гармонійне блюдо, яке не тільки прикрасить будь-яку трапезу, але і принесе користь здоров'ю.
Приготувати цей салат можна не тільки з томлёной буряка. Допускається приготування овоча в духовці (в фользі або глиняному горщику) або відварювання на пару. За бажанням також можна експериментувати зі спеціями, додавати часник і замінювати гарбузове насіння соняшниковим.
- Буряк - 300 грам (сира)
- Сир м'який розсолу - 200 грам (бринза)
- Гарбузове насіння - 50 грам
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 2-3 Ст. Ложок (нерафінована)
- Сіль кухонна - 0, 5 чайних ложки
- Суміш спецій - 0, 5 чайних ложки( "аджика ")
На початковому етапі приготування салату підготуйте всі необхідні продукти. Буряк попередньо очистіть від шкірки, вичавіть сік лимона (можна використовувати заморожений, заздалегідь розморозивши його).
Очищену буряк поріжте дрібними кубиками і помістіть в чашу мультиварки, після чого задайте на пристрої режим "томление" і готуйте овоч у власному соку, періодично відкриваючи кришку і перемішуючи, протягом 30-35 хвилин. Якщо такої можливості немає, то запечіть буряк в духовці або відваріть на пару.
Поки буряк нудиться, поріжте дрібними кубиками сир. Для цього салату добре підходять такі сири, як бринза, м'який домашній сир, фета, сербський бринза.
Підсушіть гарбузове насіння (якщо вони не смажені) на розігрітій сковороді (на слабкому вогні) без додавання масла протягом 3-5 хвилин при постійному помішуванні, дайте трохи охолонути.
Перекладіть томлёную буряк в салатник, дайте їй злегка охолонути (5-10 хвилин) і з'єднайте з порізаним сиром. Посолити салат, додайте суміш спецій (можна виключити або замінити невеликою кількістю чорного меленого перцю). Заправте буряковий салат соком лимона і соняшниковою олією, додайте гарбузове насіння і добре перемішайте всі інгредієнти. Блюдо готово!