Рецепт Салат з томленою буряка з гарбузовим насінням фото

Салат з томленою буряка з гарбузовим насінням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Молочні продукти , Сир , Бринза , Гарбузове насіння , Насіння
На обід , На вечерю , Корисний обід
Салати
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 50 хв.

Буряковий салат з м'яким ропні сиром, насінням гарбуза і легкої заправкою - це просте, але дивно гармонійне блюдо, яке не тільки прикрасить будь-яку трапезу, але і принесе користь здоров'ю.

Опис приготування:

Приготувати цей салат можна не тільки з томлёной буряка. Допускається приготування овоча в духовці (в фользі або глиняному горщику) або відварювання на пару. За бажанням також можна експериментувати зі спеціями, додавати часник і замінювати гарбузове насіння соняшниковим.

  • Буряк - 300 грам (сира)
  • Сир м'який розсолу - 200 грам (бринза)
  • Гарбузове насіння - 50 грам
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Олія соняшникова - 2-3 Ст. Ложок (нерафінована)
  • Сіль кухонна - 0, 5 чайних ложки
  • Суміш спецій - 0, 5 чайних ложки("аджика & Quot; )
салат з томленою буряка з гарбузовим насінням - фото крок 1
На початковому етапі приготування салату підготуйте всі необхідні продукти. Буряк попередньо очистіть від шкірки, вичавіть сік лимона (можна використовувати заморожений, заздалегідь розморозивши його).
салат з томленою буряка з гарбузовим насінням - фото крок 2
Очищену буряк поріжте дрібними кубиками і помістіть в чашу мультиварки, після чого задайте на пристрої режим"Томление" і готуйте овоч у власному соку, періодично відкриваючи кришку і перемішуючи, протягом 30-35 хвилин. Якщо такої можливості немає, то запечіть буряк в духовці або відваріть на пару.
салат з томленою буряка з гарбузовим насінням - фото крок 3
Поки буряк нудиться, поріжте дрібними кубиками сир. Для цього салату добре підходять такі сири, як бринза, м'який домашній сир, фета, сербський бринза.
салат з томленою буряка з гарбузовим насінням - фото крок 4
Підсушіть гарбузове насіння (якщо вони не смажені) на розігрітій сковороді (на слабкому вогні) без додавання масла протягом 3-5 хвилин при постійному помішуванні, дайте трохи охолонути.
салат з томленою буряка з гарбузовим насінням - фото крок 5
Перекладіть томлёную буряк в салатник, дайте їй злегка охолонути (5-10 хвилин) і з'єднайте з порізаним сиром. Посолити салат, додайте суміш спецій (можна виключити або замінити невеликою кількістю чорного меленого перцю). Заправте буряковий салат соком лимона і соняшниковою олією, додайте гарбузове насіння і добре перемішайте всі інгредієнти. Блюдо готово!

Схожі рецепти