Хліб з гарбузовим насінням
(покроковий рецепт з фото)
Розповідаю, як смачно приготувати хліб з гарбузовим насінням. Для цього не потрібна хлібопічка або інша спеціальна техніка - спекти хліб з гарбузовим насінням можна в звичайній духовці.
Гарбузове насіння з гарбузовим хлібом - це просто смакота. Якщо приготувати хліб чітко дотримуючись цього рецепту, хліб вийде дуже м'який та ніжний, просто тане в роті. Спробуйте - не пошкодуєте
- Борошно - 400 грам
- Вода тепла - 1/2 склянки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Гарбузове пюре - 3/4 склянки
- Жовток - 1 штука
- Гарбузове насіння - 100 грам
Беремо миску, просіюємо в неї борошно з сіллю.
Розводимо мед і дріжджі в теплій воді. Ми залишаємо на пару хвилин.
Додаємо рідку суміш в борошняну, туди ж додаємо оливкову олію.
Додаємо гарбузове пюре і замішуємо тісто для хліба.
Втручаємося в тісто гарбузове насіння. Місимо тісто ще хвилин 5-10 - воно повинно вийти дуже м'яким.
Скачує з тіста кулю, накриваємо його рушником, залишаємо в теплому місці на 1 час.
За цей час тісто збільшиться в 2-3 рази.
Потім необхідно ще трохи обмять тісто, розрізати його на три частини, з кожної з яких сформувати кулю. Складаємо три кульки в форму для випікання хліба щільно один до одного, залишаємо ще на 1 час.
Тісто ще трохи підніметься. Тепер його необхідно змастити збитим жовтком і і посипати гарбузовим насінням.
Випікаємо близько 40 хвилин при 200 градусах. Готово!