Профітролі закусочні
(покроковий рецепт з фото)
Так як профитроли можна спекти не тільки як десерт, але і в якості закуски, пропоную вам дізнатися, як приготувати профітролі закусочні, повітряну і одночасно ситну закуску.
Зверніть увагу, що кількість інгредієнтів начинки розраховане на половину всієї порції профитролей, тому, якщо ви збираєтеся готувати закуску з усієї порції, візьміть в два рази більше печериць і відварених жовтків. Рекомендую вам з другої половини тіста приготувати десерт: наповнити профитроли сирною масою зі згущеним молоком або масляним кремом. Також в якості начинки ви можете використовувати паштети і салати. Всього з заданої кількості інгредієнтів виходить близько 50 profitroley.
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Вода - 100 грам
- Рослинну рафіновану олію - 100 грам
- Сіль - 1 грам
- Яйця без шкаралупи - 170 грам
- Печериці, обсмажені з цибулею - 300 грам
- Жовтки яєчні відварні - 3-4 штук
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
1. У каструлі змішайте воду, рослинне масло і сіль. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму, всипте просіяне борошно і швидко розмішайте, поки тісто не збереться в кого.
2. Зніміть з вогню, перекладіть тісто в миску і остудіть протягом 10 хвилин. Яйця збовтайте в однорідну масу і в три прийоми додайте до тесту, добре розмішуючи після кожного.
3. Перекладіть тісто в пакет, зріжте кут пакета і висадіть профитроли розміром з волоський горіх на деко, застелений папером для випічки. Змоченим у воді пальцем подровняйте форму профитролей.
4. Надішліть в розігріту до 220 градусів духовку на 12-15 хвилин, після чого зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте 15-20 хвилин. Дверцята духовки під час випікання не відчиняйте.
5. Перекладіть заготовки на дошку і остудіть. Для начинки подрібнити блендером обсмажені печериці з цибулею і відварені жовтки. Поперчіть і посоліть за смаком. Начинку перекладіть в пакет і зріжте кут пакета.
6. У заготовки зріжте верхню третину, наповніть начинкою і прикрийте відрізаною кришечкою. Смачного!