Правильне заварне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Я так часто готую заварне тісто в різних його варіаціях, але недавно натрапила на рецепт правильного. Я поділюся з вами своїми знаннями про те, як готувати правильно заварне тісто будинку. Це легко!
Всі знають: з заварного тесту можна приготувати багато чого смачненького. Наприклад, еклери або заварні тістечка. Спробуйте приготувати еклери будинку. Для цього випікайте тісто на деку. Зробіть заварний крем і наповніть їм еклери. Розповідаю, як приготувати заварне тісто правильно.
- Олія - 100 грам
- Мука - 200 грам
- Яйце - 4 штуки
- Вода - 1-1, 5 склянки
Розтопіть в маленькій каструлі воду з маслом. Варіть до кипіння на повільному вогні. Ретельно помішуйте масло, щоб вода не википіла.
Після того, як маса закипить, відразу ж висипте в неї борошно. Головне не зволікати, інакше тісто буде зіпсовано. Перемішуйте тісто, поки воно не стане однорідним.
В окремій тарілочці міксером збийте яйця. Повільно вводите їх в тісто. Після ретельно перемішайте тісто, спочатку воно буде неслухняним, але потім стане еластичним і слухняним.
Тісто зберіть в кулю і перекладіть в целофановий пакет. Покладіть його в холодильник на пару годин. Testo майже, його можна запекти або посмажити в маслі. Смачного.