Рецепт Пісне заварне тісто фото

Пісне заварне тісто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Заварне тісто
Пісні страви
На швидку руку
Випічка , Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 10 хв.

Це тісто відрізняється від звичайного заварного тим, що не має в своєму складі яєць і тваринного жиру. А назву свою воно одержало завдяки особливому способу приготування на окропі.

Опис приготування:

Здавалося б, чим відрізняється заварне тісто від звичайного, а різниця все-таки кардинальна. В процесі заварювання утворюється клейстер, який утримує набагато більше води, ніж звичайна мука. Завдяки цьому властивості, якість і структура кардинально змінюються, тісто стає дуже м'яким і в'язким, з нього прекрасно ліпляться пельмені і вареники, пиріжки та пироги будь-якої форми. Я поділюся з вами класичним рецептом, як приготувати пісне заварне тісто.

  • Окріп - 1 Склянка
  • Борошно - 2 склянки
  • Сіль повареная - 1 Чайна ложка
  • Соняшникова олія - 20 грам
пісне заварне тісто - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Воду закип'ятіть безпосередньо перед замешиванием тесту.
пісне заварне тісто - фото крок 2
Змішайте борошно з сіллю, висипте їх в миску, зробіть в середині воронку.
пісне заварне тісто - фото крок 3
Влийте в цю воронку спочатку масло, а потім крутий окріп. Швидко розмішайте масу ложкою, а коли тісто злегка охолоне, домесіте його руками.
пісне заварне тісто - фото крок 4
Testo майже. Його можна використовувати для приготування пиріжків, вареників і пельменів, пісних пирогів.

Схожі рецепти