Пісне заварне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Це тісто відрізняється від звичайного заварного тим, що не має в своєму складі яєць і тваринного жиру. А назву свою воно одержало завдяки особливому способу приготування на окропі.
Здавалося б, чим відрізняється заварне тісто від звичайного, а різниця все-таки кардинальна. В процесі заварювання утворюється клейстер, який утримує набагато більше води, ніж звичайна мука. Завдяки цьому властивості, якість і структура кардинально змінюються, тісто стає дуже м'яким і в'язким, з нього прекрасно ліпляться пельмені і вареники, пиріжки та пироги будь-якої форми. Я поділюся з вами класичним рецептом, як приготувати пісне заварне тісто.
- Окріп - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Сіль повареная - 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія - 20 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Воду закип'ятіть безпосередньо перед замешиванием тесту.
Змішайте борошно з сіллю, висипте їх в миску, зробіть в середині воронку.
Влийте в цю воронку спочатку масло, а потім крутий окріп. Швидко розмішайте масу ложкою, а коли тісто злегка охолоне, домесіте його руками.
Testo майже. Його можна використовувати для приготування пиріжків, вареників і пельменів, пісних пирогів.