Пісне бездріжджове тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Ділюся простим рецептом пісного дріжджового тіста для пиріжків. Такі пиріжки найкраще смажити на сковороді, вони виходять пишними і смачними. Весь секрет цього рецепту - в заквасці! Спробуйте!
Опис приготування:
Тут головне - знайти правильну закваску. Якщо закваска"молода" , тісто не підніметься і пиріжки вийдуть"приплющеними" і плоскими. На смак це ніяк не вплине, але на пиріжки ваша випічка буде мало схожа. Але якщо закваска вже добре настоялась, з тестом вона робить чудеса! Спробуйте і переконайтеся!
- Дріжджі - 350 грам (купуйте найбільш"зрілу" zakvasku)
- Борошно - 600 грам
- Вода - 180 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 7 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 0.5 склянки
1. Рецепт простий: змішаємо спочатку всі сухі інгредієнти, потім вливаємо закваску, перемішаємо. Доливаємо воду і масло, ще раз ретельно перемішати. Нехай тісто 3 годину. Воно повинно збільшитися хоча б в півтора рази. "Obminaem" і замішуємо ще раз.
2. Тісто ділимо на частини поменше, і з них розгортаємо коржики. По центру кожного коржика викладаємо потрібну начинку. Загортаємо краю і смажимо на сковороді.
3. Ось такі красені пиріжки виходять з нашого тесту!