Пісне бездріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класичним рецептом пісного дріжджового тіста. Під час посту зрідка можна себе балувати випічкою, тим більше, якщо в рецепті немає нічого "забороненого" . Спробуйте, це просто!
Ділюся простим рецептом, як приготувати пісне бездріжджове тісто. Таку заготовку я намагаюся завжди мати в морозилці: можна приготувати багато варіацій пирогів, слоек або навіть торт "наполеон"! Якщо раптом фантазія вас підводить, а на обід треба щось приготувати - просто дістаньте тісто і придумайте начинку! Бажаю вам успіху!
- Борошно - 2.2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 0.2 чайних ложки
- Лимонна кислота - 0.5 чайних ложки
- Масло рослинне - 150 грам
1. У воді розчиняємо лимонну кислоту, відправимо стакан в морозилку. Чим холодніше буде вода - тим краще. Змішаємо борошно і сіль, потім вливаємо воду і перемішуємо.
2. Безлад, поки тісто не перестане прилипати до рук. Потім поміщаємо тісто в пакет і відправляємо його в морозилку.
3. Тісто через півгодини дістаємо, розгортаємо в великий тонкий пласт. Смажена його рослинним маслом і звернемо в рулет. Так тісто не сліпнется, і його буде зручно розгортати після розморожування.
4. Готово! Тісто зберігаємо в пакеті або в харчовій плівці в морозилці.