Рецепт Бездріжджове тісто для домашніх пельменів фото

Бездріжджове тісто для домашніх пельменів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку, На природу, На сніданок
Гарячі страви, Пельмені

Захотіли приготувати пельмені, але ще не знаєте, який варіант тесту для них вибрати? Ну що, я допоможу вам вирішити цю проблему і підкажу, як зробити відмінне бездріжджове тісто для пельменів.

Пельмені в нашій родині - це блюдо номер один, всі мої їх просто обожнюють, тому я самостійно ліплю їх, а потім просто заморожують в морозильній камері, це дуже зручно і економічно. Звичайно, є у мене і улюблений рецепт для тіста, яким я зараз поділюся з вами і розповім, як зробити бездріжджове тісто для пельменів. На мій погляд, це найкращий варіант, тому що таке тісто виходить дуже еластичним і податливим і не вимагає підсипання суки при розкочування, але ж це і є найскладніша частина в пельменях. Загалом, я завжди користуюся цим простим рецептом дріжджового тіста для пельменів, він мене повністю влаштовує, тому я раджу його і вам.

  • Борошно - 2 склянки
  • Окріп - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком (я не додаю)
бездріжджове тісто для пельменів - фото крок 1
Для початку просіваємо борошно в глибоку миску, в якій будемо замішувати тісто. Робимо в борошняної гірці невелику западину і заливаємо в неї рослинне масло.
бездріжджове тісто для пельменів - фото крок 2
Перетираємо борошно з маслом.
бездріжджове тісто для пельменів - фото крок 3
Тепер вливаємо окріп і швиденько перемішуємо все за допомогою дерев'яної ложки.
бездріжджове тісто для пельменів - фото крок 4
Коли тісто стане більш-менш однорідним, перекладаємо його на стіл, посипаний борошном і продовжуємо місити його руками, поки не отримаємо гладке і еластичне тісто. Накрийте його на пару хвилин рушником, приготуйте фарш, а потім сміливо можете приступати до розкочування.

Схожі рецепти