Рецепт Бездріжджове тісто для домашніх пельменів фото

Бездріжджове тісто для домашніх пельменів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку , На природу , На сніданок
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 60
Час приготування: 40 хв.

Захотіли приготувати пельмені, але ще не знаєте, який варіант тесту для них вибрати? Ну що, я допоможу вам вирішити цю проблему і підкажу, як зробити відмінне бездріжджове тісто для пельменів.

Опис приготування:

Пельмені в нашій родині - це блюдо номер один, всі мої їх просто обожнюють, тому я самостійно ліплю їх, а потім просто заморожують в морозильній камері, це дуже зручно і економічно. Звичайно, є у мене і улюблений рецепт для тіста, яким я зараз поділюся з вами і розповім, як зробити бездріжджове тісто для пельменів. На мій погляд, це найкращий варіант, тому що таке тісто виходить дуже еластичним і податливим і не вимагає підсипання суки при розкочування, але ж це і є найскладніша частина в пельменях. Загалом, я завжди користуюся цим простим рецептом дріжджового тіста для пельменів, він мене повністю влаштовує, тому я раджу його і вам.

  • Борошно - 2 склянки
  • Окріп - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком (я не додаю)
бездріжджове тісто для пельменів - фото крок 1
Для початку просіваємо борошно в глибоку миску, в якій будемо замішувати тісто. Робимо в борошняної гірці невелику западину і заливаємо в неї рослинне масло.
бездріжджове тісто для пельменів - фото крок 2
Перетираємо борошно з маслом.
бездріжджове тісто для пельменів - фото крок 3
Тепер вливаємо окріп і швиденько перемішуємо все за допомогою дерев'яної ложки.
бездріжджове тісто для пельменів - фото крок 4
Коли тісто стане більш-менш однорідним, перекладаємо його на стіл, посипаний борошном і продовжуємо місити його руками, поки не отримаємо гладке і еластичне тісто. Накрийте його на пару хвилин рушником, приготуйте фарш, а потім сміливо можете приступати до розкочування.

Схожі рецепти