Пісне дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Пісне дріжджове тісто буде дуже актуальним під час Великого посту, коли не можна вживати в їжу молочні продукти і яйця. З цим тестом ви зможете приготувати пиріжки з будь-якою начинкою.
Якщо вам цікаво, як приготувати пісне дріжджове тісто, то простий і зрозумілий рецепт ви знайдете тут. Таке тісто завжди виручить вас, адже воно відмінно зберігається в морозилці, і його можна готувати "про запас" . Експериментуйте з начинками, і на вашому столі щодня будуть нові страви!
- Вода - 500 мілілітрів
- Борошно - 800 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухі дріжджі - 11 грам
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
Для того, щоб приготувати дріжджове пісне тісто, налийте в каструльку воду, краще кімнатної температури. Таким чином тісто не буде підніматися занадто швидко і не перекисне. До води додайте цукор, сіль, дріжджі і 1/3 просіяного борошна.
Спочатку замісіть в каструльці рідке тісто. Потім додайте решту борошна і вже вимішують більш щільне.
Викладіть тісто на робочу поверхню, посипавши її перед цим щедро борошном. Зверху також насипте пару ложок борошна. Місіть тісто, посипаючи його в процесі борошном, поки воно не перестане липнути до рук. Однак будьте уважні, Намагайтесь не зловживати з борошном, інакше тісто не підніметься і буде дуже твердим.
Будь-яку ємність, наприклад - каструлю, змастіть рослинною олією, щоб тісто не прилипало до стінок. Викладіть в ємність тісто, накрийте його харчовою плівкою, а потім укутайте рушником або ковдрою.
Через пару годин тісто підніметься в два-три рази. Це означає, що воно готове! Ви можете приступати до випікання будь-яких виробів з нього. Залишок тесту можна зберігати в морозильній камері.