Морквяний пиріг (Правильне харчування)
(покроковий рецепт з фото)
Зараз дуже модно говорити про правильне харчування (пП) і мій рецепт присвячений цій темі, розповім вам, як приготувати морквяний пиріг ПП. Дивіться і пробуйте!
Морквяний пиріг - корисне і смачне ласощі для всієї родини. У пирозі багато подрібнених горіхів, що робить його поживний і калорійним, частина волоських можна замінити арахісом або іншими улюбленими горішками. Не поспішайте пиріг витягувати з форми, йому потрібно добре охолонути. Пиріг ніжний, солодкий і вологий, його не порівняти з сухими бісквітами. Замість глазурі можна використовувати шоколад чорний або білий. Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Мелена кориця - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 3/4 чайних ложки
- Сода харчова - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 3 штуки
- Тростинний цукор - 1/2 склянки
- Білий цукор - 1/3 склянки
- Йогурт без добавок - 150 мілілітрів
- Рослинна олія без запаху - 1/4 склянки
- Екстракт ванілі - 1/2 чайних ложки
- Морква - 500 грам
- Волоські горіхи очищені - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 1/2 склянки (для глазурі)
- Йогурт без добавок - 1 Ст. Ложка (для глазурі)
Підготуйте необхідні продукти і приступимо! У велику посудину просійте борошно, додайте сіль, розпушувач, соду, корицю, мускатний горіх. Перемішайте віночком.
В іншій посудині (більшої за розміром) віночком збовтайте три яйця.
Влийте чверть склянки рослинного масла.
Всипте білий і тростинний цукор, перемішайте, влийте йогурт і знову перемішайте віночком.
Всипати частинами борошняну суміш, віночком перемішуйте тісто, поки воно не буде однорідним і гладким.
Тісто майже готове. Натріть на крупній тертці всю моркву, очистіть горішки і порубати їх ножем, можна підсушити їх на сухій сковороді трохи.
Приберіть віночок, в тісто покладіть моркву і горіхи. Ложкою перемішуйте до з'єднання всіх компонентів.
Готово! Увімкніть духовку на 180 градусів, прогрейте.
Форму для пирога змастіть рослинною олією без запаху. Перелийте тісто, розподіліть рівномірно. Надішліть пиріг в духовку на 1 час.
Готовий пиріг остудіть у формі, потім обережно переверніть на блюдо.
З половини склянки цукрової пудри і столової ложки йогурту зробіть глазур для пирога. Просто чайною ложечкою перемішайте інгредієнти.
Глазур готова, вона в міру рідка, зручно буде поливати пиріг.
Полийте пиріг і подайте до столу. Приємного!
З наступаючим! !!