Праліне з Funduk
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спробувати нескладний рецепт дуже смачного праліне з фундука. Праліне - це така густа паста з карамелізованих горіхів.
Нижче я дам покроковий рецепт, як приготувати праліне з фундука. Якщо зрозуміти загальний принцип приготування, то можна поекспериментувати: використовувати інші горіхи, додати пряні спеції або какао.
- Funduk - 200 грам
- Цукор - 200 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
На середньому вогні обсмажте фундук.
Він буде готовий, коли з горіхів почне відходити шкурка, а бочки підрум'яняться.
Очистіть фундук від лушпиння: загорніть його в рушник і почніть катати. Цей крок можна пропустити, але тоді праліне буде більш темного кольору.
У розігріту на невеликому вогні сковороду насипте цукор. Нагрівайте його до тих пір, поки він не перетвориться в коричневу карамель.
Додайте фундук в карамель. Бажано, щоб горіхи були ще теплими, тоді не буде конфлікту температур. Перемішаєте. Топіть цукор до тих пір, поки він повністю не буде покривати горіхи.
Викладіть фундук в карамелі на силіконовий килимок тонким шаром. Залиште остигати на півгодини.
Розламайте карамель з фундуком на маленькі шматочки і покладіть в чашу блендера. Почніть подрібнювати.
Спочатку горіхи ізмельчат в крихту, потім стануть схожі на мокрий пісок. Якщо у вас недостатньо потужний блендер, то робіть перерви, щоб він не перегрівся.
Подрібнювати фундук в карамелі необхідно до тих пір, поки він не перетвориться в рідку пасту. Перелийте праліне в баночку, зберігайте в холодильнику.
Смачного!