Подвійна піца
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви з домашніми або гостями часто сперечаєтесь з приводу начинки для піци, у мене для вас є класна ідея на замітку! Подвійна піца зможе догодити смакам всіх відразу. Запам'ятовуйте рецепт і повторіть!
Ідея в тому, щоб одночасно приготувати дві абсолютно різні піци. В даному випадку одна з томатним соусом, ковбаскою, помідорами і кукурудзою, а друга сирна на білому соусі. Але домашня піца хороша тим, що з нею можна нескінченно експериментувати.
- Вода - 310 мілілітрів (тісто)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (тісто)
- Сіль - 1.5 чайних ложки (тісто)
- Цукор - 2 чайних ложки (тісто)
- Борошно - 640 грам (тісто)
- Дріжджі сухі - 1.5 чайних ложки (тісто)
- Томатний соус - 150 грам (томати, цибуля, часник, спеції)
- Соус Бешамель - 150 грам (вершкове масло, мука, молоко, спеції)
- Сир - 300 грам (кілька видів)
- Ковбаса - 150 грам
- Кукурудза - 2-3 Ст. Ложок (консервована)
- Помідор - 1 штука
Підготуйте інгредієнти.
Тісто можна замісити в хлібопічці. Для цього сіль, цукор, рослинне масло і воду відправте на дно відерця. Після всипте просіяне борошно і дріжджі.
Коли тісто замісити, приберіть його в пакет і залиште підходити.
Тепер можна зайнятися начинкою. Для приготування білого соусу розтопіть на сковороді 60 грам вершкового масла і додайте 1.5 ложки борошна. Обсмажте трохи до легкого кольору, після тонкою цівкою влийте молоко. Соус обов'язково потрібно посолити, за бажанням додайте мускатний горіх.
У начинку сирної піци я буду використовувати сулугуні, моцарелу і твердий голландський сир.
Томатний соус для піци кожен готує по-своєму. Я обсмажую цибулю з часником до золотистого кольору, після додаю перетерті томати і мучуся до загустіння. У цей соус я обов'язково додаю сіль, цукор, перець і сушений базилік.
Далі підготуйте начинку. У мене ковбаса, помідор, кукурудза і сир.
Коли тісто підійшло, можна приступати до складання. Пласт тесту розкачайте і викладіть на деко.
Одну половину змастіть томатним соусом, а другу - білим.
Розкладіть начинку і хвилин на 15 відправте в духовку, розігріту до 180 градусів.
От і все, подвійна піца готова.
Смачного!