Рецепт Плов з нутом фото

Плов з нутом
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Крупи, Мал
Рецепти для схуднення
На обід
Гарячі страви, Плов

Знаючи, як приготувати плов з нутом, ви зможете підкорити будь-якого гостя з першого погляду на ваш твір - ситне і ошатне блюдо відмінно підходить і на святковий стіл, і для сімейної вечері!

Звичайно ж, це не класичний рецепт плову з нутом, але і згідно з класичною рецептурою нут додають дуже рідко, так що це, швидше, спрощена варіація. Але виходить не менш смачно і ситно, я думаю, ви оціните смак сповна! Так що обов'язково спробуйте порадувати таким чудовим блюдом своїх близьких, адже тепер і ви знаєте, як приготувати плов з нутом, - а значить, зможете самі вдосконалити рецептуру за бажанням!

  • М'ясо - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Мал - 1.5 кілограма
  • Гайка - 200 грам
  • Масло рослинне - 500 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 1 штука
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Зіра - 1 Чайна ложка
плов з нутом - фото крок 1
1. Підготуємо інгредієнти. Нут треба замочити як мінімум на 12 годин. Морквину тремо на тертці, цибуля подрібнюємо, рис промиваємо.
плов з нутом - фото крок 2
2. Розігріваємо 2 ст.Ложки рослинного масла, і обсмажуємо шматочки м'яса разом з подрібненою цибулею.
плов з нутом - фото крок 3
3. Додаємо терту моркву, і на маленькому вогні тушкуємо 30 хвилин під кришкою.
плов з нутом - фото крок 4
4. Паралельно ставимо відварюватися рис в солоній воді.
плов з нутом - фото крок 5
5. Коли пройде півгодини - до м'яса додамо нут, IRU, часник. Можна додати родзинки і ваші улюблені спеції.
плов з нутом - фото крок 6
6. Млоїмо м'ясо під кришкою ще 10 хвилин, а потім домішуємо до нього відварений рис.
плов з нутом - фото крок 7
7. Перемішуємо, тримаємо ще кілька хвилин, - наш плов готовий!

Схожі рецепти