Плов з нутом

Плов з нутом
Кількість порцій: 6-7 Час приготування: 1 г. 0 хв.
знаючи, як приготувати плов з нутом, ви зможете підкорити будь-якого гостя з першого погляду на ваш твір — ситне і ошатне блюдо відмінно підходить і на святковий стіл, і для сімейної вечері!

опис приготування:

Звичайно ж, це не класичний рецепт плову з нутом, але і згідно з класичною рецептурою нут додають дуже рідко, так що це, швидше, спрощена варіація. Але виходить не менш смачно і ситно, я думаю, ви оціните смак сповна! Так що обов'язково спробуйте порадувати таким чудовим блюдом своїх близьких, адже тепер і ви знаєте, як приготувати плов з нутом, — а значить, зможете самі вдосконалити рецептуру за бажанням!

  • м'ясо— 1 кілограм
  • морква— 1 кілограм
  • Мал— 1.5 кілограма
  • гайка— 200 грам
  • Масло рослинне— 500 грам
  • Цибуля— 2 штуки
  • часник— 1 штука
  • сіль— 4 Ст. ложки
  • зіра— 1 Чайна ложка
Плов з нутом - фото крок 1 1. підготуємо інгредієнти. Нут треба замочити як мінімум на 12 годин. Морквину тремо на тертці, цибуля подрібнюємо, рис промиваємо.

Плов з нутом - фото крок 2 2. розігріваємо 2 ст.ложки рослинного масла, і обсмажуємо шматочки м'яса разом з подрібненою цибулею.

Плов з нутом - фото крок 3 3. Додаємо терту моркву, і на маленькому вогні тушкуємо 30 хвилин під кришкою.

Плов з нутом - фото крок 4 4. Паралельно ставимо відварюватися рис в солоній воді.

Плов з нутом - фото крок 5 5. Коли пройде півгодини — до м'яса додамо нут, IRU, часник. Можна додати родзинки і ваші улюблені спеції.

Плов з нутом - фото крок 6 6. Млоїмо м'ясо під кришкою ще 10 хвилин, а потім домішуємо до нього відварений рис.

Плов з нутом - фото крок 7 7. перемішуємо, тримаємо ще кілька хвилин, — наш плов готовий!

Схожі рецепти

Плов з баранини з нутом

Плов з баранини з нутом

Готуємо справжнісінький узбецький плов з баранини з нутом за оригінальним узбецькому рецептом! Автентичний узбецький рецепт, плов з баранини по якому вийде як в кращих будинках Ташкента. опис приготування: плов — одне з найбільш суперечливих страв в тому плані, що рецептів його приготування іс...

читати далі
Плов з булгура з нутом і яйцями

Плов з булгура з нутом і яйцями

обов'язково подивіться, як приготувати плов з булгура з нутом і яйцями - це дуже смачне і оригінальне блюдо, незважаючи на те, що багато хто звик до рецептів плову саме з рисової крупи. опис приготування: Завдяки обсмаженою овочам, спецій, горіхів і родзинок плов завжди вважався одним з кращи...

читати далі
Вегетаріанський плов з нутом

Вегетаріанський плов з нутом

Ця страва дуже часто називають вегетаріанським, адже нут замінює традиційне для плову м'ясо. Виходить дуже смачно і насичено, до того ж плов, готується швидко, особливо не займаючи вашого часу. опис приготування: Приготуємо вегетаріанський плов з нутом в домашніх умовах. Попередньо замочіть ну...

читати далі
Яловичина, тушкована з нутом

Яловичина, тушкована з нутом

Нут ще називають турецьким горохом, який містить велику кількість білка і дуже популярний в Азії. яловичина, тушкована з нутом — неймовірно смачне і корисне страв! опис приготування: Не багато готують нут і тим більше знають, що це неймовірно корисний і поживний продукт. навіть ті, хто на дієт...

читати далі
Кокосовий карі з нутом

Кокосовий карі з нутом

Каррі - традиційне індійське блюдо на основі тушкованих овочів і бобів. Варіантів приготування багато, я поділюся своїм. Готувати каррі ми будемо разом з кокосовим молоком, шпинатом і нутом. опис приготування: рецепт простий, а на приготування не буде потрібно багато часу. виходить пряна, густ...

читати далі