Плов з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Знаючи, як приготувати плов з нутом, ви зможете підкорити будь-якого гостя з першого погляду на ваш твір - ситне і ошатне блюдо відмінно підходить і на святковий стіл, і для сімейної вечері!
Звичайно ж, це не класичний рецепт плову з нутом, але і згідно з класичною рецептурою нут додають дуже рідко, так що це, швидше, спрощена варіація. Але виходить не менш смачно і ситно, я думаю, ви оціните смак сповна! Так що обов'язково спробуйте порадувати таким чудовим блюдом своїх близьких, адже тепер і ви знаєте, як приготувати плов з нутом, - а значить, зможете самі вдосконалити рецептуру за бажанням!
- М'ясо - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Мал - 1.5 кілограма
- Гайка - 200 грам
- Масло рослинне - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1 штука
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Зіра - 1 Чайна ложка
1. Підготуємо інгредієнти. Нут треба замочити як мінімум на 12 годин. Морквину тремо на тертці, цибуля подрібнюємо, рис промиваємо.
2. Розігріваємо 2 ст.Ложки рослинного масла, і обсмажуємо шматочки м'яса разом з подрібненою цибулею.
3. Додаємо терту моркву, і на маленькому вогні тушкуємо 30 хвилин під кришкою.
4. Паралельно ставимо відварюватися рис в солоній воді.
5. Коли пройде півгодини - до м'яса додамо нут, IRU, часник. Можна додати родзинки і ваші улюблені спеції.
6. Млоїмо м'ясо під кришкою ще 10 хвилин, а потім домішуємо до нього відварений рис.
7. Перемішуємо, тримаємо ще кілька хвилин, - наш плов готовий!