Рецепт Плов з баранини з нутом фото

Плов з баранини з нутом
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Овочі, Бобові, Крупи, Баранина, Мал
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Готуємо справжнісінький узбецький плов з баранини з нутом за оригінальним узбецькому рецептом! Автентичний узбецький рецепт, плов з баранини по якому вийде як в кращих будинках Ташкента.

Плов - одне з найбільш суперечливих страв в тому плані, що рецептів його приготування існує безліч, і який з них правильний - толком незрозуміло. Так чи інакше, я ділюся з вами рецептом плову з баранини з нутом, який мені розповів справжнісінький узбецький кухар. Вже не знаю, наскільки рецепт правильний, але плов виходить відмінний Так що, якщо хочете приготувати дійсно смачний плов з баранини - рецепт для вас. Рекомендую приготувати - ви не розчаруєтеся. Хай щастить!

  • Гайка (турецький горох) - 200 грам
  • Мал - 600 грам
  • Баранина - 800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Морква - 600 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Перець чилі - 1 штука
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Кмин - 1 Чайна ложка
плов з баранини з нутом - фото крок 1
Нут необхідно замочити заздалегідь хоча б на 2 годину. Мал замочуємо заздалегідь на 1 час. Безпосередньо приготування же починаємо з того, що нарізаємо баранину на невеликі кубики - розміром десь 3 см кожен.
плов з баранини з нутом - фото крок 2
Морква нарізаємо соломкою, цибуля - кільцями.
плов з баранини з нутом - фото крок 3
Я дам Каструлі, розігріваємо в ньому рослинне масло. Кладемо цибулю і обсмажуємо до золотистого.
плов з баранини з нутом - фото крок 4
Коли цибуля зазолотиться, додаємо до нього м'ясо і на великому вогні продовжуємо обсмажувати ще десь 7-8 хвилин.
плов з баранини з нутом - фото крок 5
Потім додаємо моркву і смажимо ще 3-4 хвилини.
плов з баранини з нутом - фото крок 6
Тепер наливаємо в казан воду - так, щоб вода ледь-ледь покривала весь вміст казана. Кладемо в казан часник і перець чилі.
плов з баранини з нутом - фото крок 7
Відразу ж додаємо замочений попередньо нут. Солимо, перемішуємо і продовжуємо тушкувати на середньому вогні.
плов з баранини з нутом - фото крок 8
Тушкуємо в такому вигляді приблизно 10 хвилин.
плов з баранини з нутом - фото крок 9
Тепер часник і чилі перець викидаємо з казана, а замість нього додаємо рис. Чи не перемішуючи, продовжуємо тушкувати.
плов з баранини з нутом - фото крок 10
Коли вода випарується, рис буде вже досить м'яким.
плов з баранини з нутом - фото крок 11
Повертаємо часник і перець чилі в казан, додаємо кмин. Знижуємо вогонь до мінімуму, накриваємо казан кришкою і даємо постояти близько 20 хвилин.
плов з баранини з нутом - фото крок 12
Потім акуратно перемішуємо весь вміст і подаємо його до столу. Плов з баранини з нутом готовий!

Схожі рецепти