Плов з баранини з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо справжнісінький узбецький плов з баранини з нутом за оригінальним узбецькому рецептом! Автентичний узбецький рецепт, плов з баранини по якому вийде як в кращих будинках Ташкента.
Плов - одне з найбільш суперечливих страв в тому плані, що рецептів його приготування існує безліч, і який з них правильний - толком незрозуміло. Так чи інакше, я ділюся з вами рецептом плову з баранини з нутом, який мені розповів справжнісінький узбецький кухар. Вже не знаю, наскільки рецепт правильний, але плов виходить відмінний Так що, якщо хочете приготувати дійсно смачний плов з баранини - рецепт для вас. Рекомендую приготувати - ви не розчаруєтеся. Хай щастить!
- Гайка (турецький горох) - 200 грам
- Мал - 600 грам
- Баранина - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Морква - 600 грам
- Часник - 1 зубчик
- Перець чилі - 1 штука
- Сіль - 2 чайних ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
Нут необхідно замочити заздалегідь хоча б на 2 годину. Мал замочуємо заздалегідь на 1 час. Безпосередньо приготування же починаємо з того, що нарізаємо баранину на невеликі кубики - розміром десь 3 см кожен.
Морква нарізаємо соломкою, цибуля - кільцями.
Я дам Каструлі, розігріваємо в ньому рослинне масло. Кладемо цибулю і обсмажуємо до золотистого.
Коли цибуля зазолотиться, додаємо до нього м'ясо і на великому вогні продовжуємо обсмажувати ще десь 7-8 хвилин.
Потім додаємо моркву і смажимо ще 3-4 хвилини.
Тепер наливаємо в казан воду - так, щоб вода ледь-ледь покривала весь вміст казана. Кладемо в казан часник і перець чилі.
Відразу ж додаємо замочений попередньо нут. Солимо, перемішуємо і продовжуємо тушкувати на середньому вогні.
Тушкуємо в такому вигляді приблизно 10 хвилин.
Тепер часник і чилі перець викидаємо з казана, а замість нього додаємо рис. Чи не перемішуючи, продовжуємо тушкувати.
Коли вода випарується, рис буде вже досить м'яким.
Повертаємо часник і перець чилі в казан, додаємо кмин. Знижуємо вогонь до мінімуму, накриваємо казан кришкою і даємо постояти близько 20 хвилин.
Потім акуратно перемішуємо весь вміст і подаємо його до столу. Плов з баранини з нутом готовий!