Плов з нутом в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Бажаєте покуштувати смачного вегетаріанського плову? Приготуйте плов з нутом і рисом у вашій мультиварці! завдяки спецій, плов виходить дуже ароматним, а родзинки і фісташки стануть родзинкою страви!
Як приготувати плов з нутом в мультиварці в домашніх умовах? За допомогою мультиварки це дуже просто! Єдине, хотілося б нагадати, що нут потрібно попередньо замочити на ніч в чистій воді. Від кількості часу, проведеного в воді, безпосередньо залежить м'якість нуту. Вдалого плову!
- Вода - 320 мілілітрів (кип'ячена)
- Ізюм - 20 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Мал "басмати" - 120 грам
- Гарбуз свіжа - 120 грам
- Часник - 1 штука
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Гайка - 100 грам (попередньо замочений на ніч)
- Fistashki - 20 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
Попередньо замочений на ніч нут відварюємо на повільному вогні 40 хвилин.
Мал замочіть в теплій воді.
Морква, гарбуз і цибулю очищуємо. Морква нарізаємо соломкою, цибуля - півкільцями, а гарбуз - середніми кубиками.
Вливаємо в чашу мультиварки масло. Кладемо цибулю і моркву, готуємо в режимі "випічка" 20 хвилин.
Через 20 хвилин додайте зіру і каррі.
Кладемо нут, закриваємо кришку і готуємо в режимі "випічка" ще 20 хвилин.
Потім додаємо ізюм і гарбуз.
Через 5 хвилин засипаємо рис, вливаємо кип'ячену воду, солимо. В серединку кладемо головку часнику, включаємо режим "плов" . За кілька хвилин до закінчення програми додаємо фісташки.
Видаляємо часник і подаємо плов до столу. Смачного!