Плов з куркою в утятніце
(покроковий рецепт з фото)
Популярне і всіма улюблене блюдо - плов з куркою. Готується і з'їдається швидко, виходить оченята смачно і ситно.
Щоб блюдо вийшло дійсно ароматним, красивим і смачним, дотримуйтеся наміченої покрокової інструкції. Особливо важливо промити рис дуже ретельно. Раз 7, поки вода не стане прозорою.
- Курка - 1 штука(1, 5-2 кг)
- Рис дліннозерновой - 1 кілограм
- Морква - 500 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Спеції для плову - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1. Спершу ретельно помиємо курку і разрежем на великі шматочки.
2. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
3. На великій тертці натираємо моркву.
4. Тепер додаємо в утятницу соняшникової олії, розігріваємо його і обсмажуємо цибулю протягом 10 хвилин.
5. Додаємо шматочки курки і обсмажуємо ще 5 хвилин, помішуючи.
6. Натерту моркву додаємо в качатницю і обсмажуємо разом з цибулею і куркою ще пару хвилин.
7. Додаємо спеції, сіль, перець за смаком. Заливаємо гарячою кип'яченою водою.
8. Тепер прийшов час промити рис в проточній воді. Промивайте ретельно.
9. Рис додаємо в утятницу. Ще раз заливаємо водою (з 2-3 см вище ніж рівень рису). І солимо ще трохи.
10. Коли вода почне кипіти, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і залишаємо на 20-30 хвилин.
11. Рис повинен вийде м'яким і розсипчастим. Отже, ароматний плов з куркою готовий!
12. Страву подавати гарячою. Смачного!