Плов зі свинини в утятніце
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва відмінно підійде для святкового столу. Я готувала його на день народження для великої компанії. І всім шалено сподобалося.
Ця страва узбецької кухні при правильному приготуванні виходить дуже запашним. Переконайтеся, що ви додали досить спецій і не переборщіть з морквою.
- Свинина - 1 кілограм
- Мал - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Морква - 500 грам
- Жир свинячий - 100 грам
- Яблуко - 1 штука
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Спеції для плову - За смаком
- Часник - 2 скибочки
1. Спочатку я розтопила жир в утятніце.
2. Коли жир розтопився, я витягла шматочки сала і обсмажити цибулину, яблуко і шматочок чорного хліба.
4. Коли масло розігрілося, прийшов час викладати м'ясо, краще шарами, щоб кожен шматочок присмажився.
3. Після з качатниці витягуємо цибулину, яблуко і хліб, додаємо півсклянки олії.
4. Коли масло розігрілося, прийшов час викладати м'ясо, краще шарами, щоб кожен шматочок ретельно присмажився.
5. Цибуля, нарізаний півкільцями викладіть в гусятницю.
6. Через десять хвилин, цибуля набуде золотий колір. Протягом цього часу наріжте моркву соломкою.
7. Нарізану моркву кладемо в качатницю і заливаємо кип'яченою водою. Додаємо 2 головки часнику, очищені від верхніх шкурок. Тушкуємо хвилин 5.
8. Мал промиваємо в проточній воді. Я промивала раз 7, поки вода не стала прозорою.
9. Викладаємо рис в утятницу, додаємо спеції для плову і кмин. Тушкуємо протягом 30-40 хвилин.
10. Коли рис розвариться додайте головки часнику ще на пару хвилин.
11. Блюдо готово! Смачного!