Рецепт Плов в утятніце фото

Плов в утятніце
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Мал
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Це дуже смачне блюдо, яке у багатьох асоціюється з дитинством і домашньою їжею. Сьогодні ми приготуємо чудовий плов в утятніце - всім знайома посуд, в якій ми і звикли готувати плов.

Опис приготування:

У моїй родині плов завжди готували тільки в утятніце, так робила і моя бабуся, і мама, і ні у кого навіть і не виникало припущень, щоб його можна приготувати його в іншому посуді. Напевно подібна ситуація була у багатьох, адже казан і каструля з товстими стінками були не так поширені. Ось і тепер, коли я вже виросла і сама стала господинею, плов я готую саме в утятніце, а зараз я і з вами поділюся секретом, як приготувати плов в утятніце, неймовірно смачний і ароматний. Головне в цій справі правильно підібрати спеції і дотримуватися нечисленні правила приготування цієї страви, в іншому все простіше простого. Тому давайте приготуємо смачну вечерю на сьогоднішній вечір, а мій простий рецепт плову в утятніце допоможе вам впоратися з цією справою.

  • Баранина - 500 грам
  • Мал - 350 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Спеції для плову - За смаком (сухий часник, куркума, барбарис, зіра, шафран, перець гострий, паприка, суміш для м'яса )
  • Лист лавровий - 3 штуки
плов в утятніце - фото крок 1
Для початку вам необхідно підібрати правильні спеції для вашого плову, адже саме від цього залежить успіх нашої справи. Отже, сухий часник, куркума, барбарис, зіра, шафран, перець гострий, паприка, суміш для м'яса - ці спеції найкраще підійде для плову.
плов в утятніце - фото крок 2
Коли спеції придбані, можемо приступати безпосередньо до приготування. М'ясо нарізаємо на невеликі шматочки зі стороною близько 2-3 сантиметрів. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а морква трьом на крупній тертці.
плов в утятніце - фото крок 3
У утятницу наливаємо невелику кількість рослинної олії і нагріваємо його. Викладаємо м'ясо і обсмажуємо з усіх боків хвилини 3-5, потім додаємо нарізану моркву і цибулю, спеції. Перемішуємо все і продовжуємо смажити.
плов в утятніце - фото крок 4
Смажимо на середньому вогні хвилин 10, постійно помішуючи. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 15 хвилин під закритою кришкою.
плов в утятніце - фото крок 5
Мал промиваємо кілька разів під холодною водою і потім висипаємо в утятницу поверх м'яса.
плов в утятніце - фото крок 6
Вливаємо воду так, щоб вона на 1, 5-2 сантиметра була вище рису. Готуємо на великому вогні до майже повного випаровування рідини. Кришкою накривати утятницу не треба.
плов в утятніце - фото крок 7
Потім зменшуємо вогонь, кладемо лавровий лист і закриваємо кришку. Готуємо ще 10 хвилин на повільному вогні. Після закінчення часу вимикаємо вогонь і даємо настоятися ще хвилин 10. Готовий рис розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти