Плов з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, я поважаю і традиційний варіант цієї страви, але іноді плов я готую тільки з овочами, додаючи в нього соковиті кабачки. Якщо чесно, такий плов - це справжнє смакота, я його просто обожнюю.
Іноді корисно замість м'яса додавати в плов різні овочі, вони роблять це блюдо соковитим, і так воно виходить набагато корисніше. Рецепт приготування плову з кабачками чудовий тому приклад, адже з ними блюдо виходить дуже смачне і поживне. Найкраще готувати такий плов з кабачками в домашніх умовах, звичайно ж, влітку, коли кабачки ще молоденькі. Але його цілком можна зробити і в іншу пору року, тільки тоді з кабачків слід зрізати товсту шкірку або використовувати невеликі цукіні, вони продаються в магазин навіть взимку.
1) Для початку підготуємо овочі, чистимо цибулю і нарізаємо його півкільцями, морква також очищаємо і ріжемо її брусками. Кабачки промиваємо і, якщо вони старенькі, очищаємо їх від шкірки. Молоді кабачки прямо з шкіркою нарізаємо на невеликі кубики.
2) У товстостінну каструлю наливаємо трохи рослинного масла і ставимо її на вогонь. У розігріте масло викладаємо нарізану цибулю, смажимо його до золотистого кольору, потім додаємо моркву, смажимо все ще 2-3 моменти.
3) Після цього ми рівним шаром викладаємо на овочі рис, а на нього кладемо кубики кабачків. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все на повільному вогні 5 хвилин, цього часу вистачить, щоб кабачки пустили сік.
4) Тепер ми доливаємо в каструлю стільки рідини, щоб вона доходила приблизно до половини - 2/3 всіх продуктів, солимо все за смаком і заправляємо спеціями. Зменшуємо вогонь до самого мінімального і готуємо плов під кришкою ще хвилин 10-15.
5) Як тільки рис розвариться і з каструлі википить вся рідина, вогонь можна виключати і перемішати вміст каструлі.
Приємного всім апетиту!
- Мал - 300 грам
- Кабачок молодий - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, паприка мелена)
- Сіль - За смаком
1) Для початку підготуємо овочі, чистимо цибулю і нарізаємо його півкільцями, морква також очищаємо і ріжемо її брусками. Кабачки промиваємо і, якщо вони старенькі, очищаємо їх від шкірки. Молоді кабачки прямо з шкіркою нарізаємо на невеликі кубики.
2) У товстостінну каструлю наливаємо трохи рослинного масла і ставимо її на вогонь. У розігріте масло викладаємо нарізану цибулю, смажимо його до золотистого кольору, потім додаємо моркву, смажимо все ще 2-3 моменти.
3) Після цього ми рівним шаром викладаємо на овочі рис, а на нього кладемо кубики кабачків. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все на повільному вогні 5 хвилин, цього часу вистачить, щоб кабачки пустили сік.
4) Тепер ми доливаємо в каструлю стільки рідини, щоб вона доходила приблизно до половини - 2/3 всіх продуктів, солимо все за смаком і заправляємо спеціями. Зменшуємо вогонь до самого мінімального і готуємо плов під кришкою ще хвилин 10-15.
5) Як тільки рис розвариться і з каструлі википить вся рідина, вогонь можна виключати і перемішати вміст каструлі.
Приємного всім апетиту!