Баклажани з кабачками і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Літо в самому розпалі, а значить, потрібно частіше балувати себе доступними овочами. Пропоную вашій увазі простий рецепт баклажанів з кабачками і помідорами, - універсально, смачно і гарно виглядає
Незважаючи на досить велику кількість інгредієнтів, якщо придивитися, то рецепт приготування баклажан з кабачками і помідорами ніяк не можна віднести до розряду складних. Овочі всі доступні й недорогі, а завдяки тому, що сезонні, - ще й несуть в собі максимум користі! Так що настійно рекомендую дізнатися, як приготувати баклажани з кабачками і помідорами
1. Для початку все овочі миємо й просушують паперовими рушниками.
2. Кабачки, баклажани і помідори нарізаємо тоненькими кружальцями. Якщо ви звикли очищати овочі від шкірки, - попередньо зніміть її.
3. Тепер кабачки і баклажани пересипаємо сіллю, і залишимо поки пускати сік.
4. Тим часом беремо сотейник або просто досить глибоке і товстостінні блюдо, придатне як для запікання, так і для готування на плиті. Наливаємо в нього рослинне масло, і розігріваємо його разом зі спеціями.
5. Тим часом цибулю дрібно нарізаємо, і кидаємо в закипіле масло.
6. Як тільки цибуля стане прозорою, - додамо до нього томатну пасту, сіль і перець за смаком.
7. Як тільки цей соус дійде до кипіння, - знімаємо його з вогню і залишимо трохи охолонути.
8. Тепер акуратно викладаємо в соус кабачки, баклажани і помідори, чергуючи. Можна це зробити на манер рататуя, або складати кружечки один на інший пірамідками, - це вже на ваш розсуд. Головне, щоб не розвалилися
9. Часник і зелень чистимо і моєму, якщо необхідно, і дрібненько ріжемо. Посипаємо нашу овочеву конструкцію зверху, і включаємо плиту.
10. До речі, щоб овочі не пригоріли зверху, краще, щоб соус прикривав їх більше, ніж на половину, так що якщо ваш соус трохи Уваров, - додайте невелику кількість кип'яченої води, і відправляйте в прогріту духовку на півгодини.
Готово! Таке блюдо відмінно підходить і в якості повноцінного головного блюда, і в якості легкої вечері. А всім любителям поїсти не тільки смачно, але і до відвалу, раджу подавати таке блюдо як гарнір до шашликів. Справжній літнє свято живота! Смачного!
- Кабачки - 2 штуки
- Баклажани - 2 штуки
- Помідори - 3-4 штук
- Зелень - 100 грам
- Часник - 4 зубчики
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Паста томатна - 1 Склянка
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - - За смаком
1. Для початку все овочі миємо й просушують паперовими рушниками.
2. Кабачки, баклажани і помідори нарізаємо тоненькими кружальцями. Якщо ви звикли очищати овочі від шкірки, - попередньо зніміть її.
3. Тепер кабачки і баклажани пересипаємо сіллю, і залишимо поки пускати сік.
4. Тим часом беремо сотейник або просто досить глибоке і товстостінні блюдо, придатне як для запікання, так і для готування на плиті. Наливаємо в нього рослинне масло, і розігріваємо його разом зі спеціями.
5. Тим часом цибулю дрібно нарізаємо, і кидаємо в закипіле масло.
6. Як тільки цибуля стане прозорою, - додамо до нього томатну пасту, сіль і перець за смаком.
7. Як тільки цей соус дійде до кипіння, - знімаємо його з вогню і залишимо трохи охолонути.
8. Тепер акуратно викладаємо в соус кабачки, баклажани і помідори, чергуючи. Можна це зробити на манер рататуя, або складати кружечки один на інший пірамідками, - це вже на ваш розсуд. Головне, щоб не розвалилися
9. Часник і зелень чистимо і моєму, якщо необхідно, і дрібненько ріжемо. Посипаємо нашу овочеву конструкцію зверху, і включаємо плиту.
10. До речі, щоб овочі не пригоріли зверху, краще, щоб соус прикривав їх більше, ніж на половину, так що якщо ваш соус трохи Уваров, - додайте невелику кількість кип'яченої води, і відправляйте в прогріту духовку на півгодини.
Готово! Таке блюдо відмінно підходить і в якості повноцінного головного блюда, і в якості легкої вечері. А всім любителям поїсти не тільки смачно, але і до відвалу, раджу подавати таке блюдо як гарнір до шашликів. Справжній літнє свято живота! Смачного!