Рецепт Баклажани з кабачками і помідорами фото

Баклажани з кабачками і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Баклажан
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Корисний обід, Легка вечеря
Гарячі страви

Літо в самому розпалі, а значить, потрібно частіше балувати себе доступними овочами. Пропоную вашій увазі простий рецепт баклажанів з кабачками і помідорами, - універсально, смачно і гарно виглядає

Незважаючи на досить велику кількість інгредієнтів, якщо придивитися, то рецепт приготування баклажан з кабачками і помідорами ніяк не можна віднести до розряду складних. Овочі всі доступні й недорогі, а завдяки тому, що сезонні, - ще й несуть в собі максимум користі! Так що настійно рекомендую дізнатися, як приготувати баклажани з кабачками і помідорами

1. Для початку все овочі миємо й просушують паперовими рушниками.

2. Кабачки, баклажани і помідори нарізаємо тоненькими кружальцями. Якщо ви звикли очищати овочі від шкірки, - попередньо зніміть її.

3. Тепер кабачки і баклажани пересипаємо сіллю, і залишимо поки пускати сік.

4. Тим часом беремо сотейник або просто досить глибоке і товстостінні блюдо, придатне як для запікання, так і для готування на плиті. Наливаємо в нього рослинне масло, і розігріваємо його разом зі спеціями.

5. Тим часом цибулю дрібно нарізаємо, і кидаємо в закипіле масло.

6. Як тільки цибуля стане прозорою, - додамо до нього томатну пасту, сіль і перець за смаком.

7. Як тільки цей соус дійде до кипіння, - знімаємо його з вогню і залишимо трохи охолонути.

8. Тепер акуратно викладаємо в соус кабачки, баклажани і помідори, чергуючи. Можна це зробити на манер рататуя, або складати кружечки один на інший пірамідками, - це вже на ваш розсуд. Головне, щоб не розвалилися

9. Часник і зелень чистимо і моєму, якщо необхідно, і дрібненько ріжемо. Посипаємо нашу овочеву конструкцію зверху, і включаємо плиту.

10. До речі, щоб овочі не пригоріли зверху, краще, щоб соус прикривав їх більше, ніж на половину, так що якщо ваш соус трохи Уваров, - додайте невелику кількість кип'яченої води, і відправляйте в прогріту духовку на півгодини.

Готово! Таке блюдо відмінно підходить і в якості повноцінного головного блюда, і в якості легкої вечері. А всім любителям поїсти не тільки смачно, але і до відвалу, раджу подавати таке блюдо як гарнір до шашликів. Справжній літнє свято живота! Смачного!


  • Кабачки - 2 штуки
  • Баклажани - 2 штуки
  • Помідори - 3-4 штук
  • Зелень - 100 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Паста томатна - 1 Склянка
  • Чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Спеції - - За смаком
Незважаючи на досить велику кількість інгредієнтів, якщо придивитися, то рецепт приготування баклажан з кабачками і помідорами ніяк не можна віднести до розряду складних. Овочі всі доступні й недорогі, а завдяки тому, що сезонні, - ще й несуть в собі максимум користі! Так що настійно рекомендую дізнатися, як приготувати баклажани з кабачками і помідорами

1. Для початку все овочі миємо й просушують паперовими рушниками.

2. Кабачки, баклажани і помідори нарізаємо тоненькими кружальцями. Якщо ви звикли очищати овочі від шкірки, - попередньо зніміть її.

3. Тепер кабачки і баклажани пересипаємо сіллю, і залишимо поки пускати сік.

4. Тим часом беремо сотейник або просто досить глибоке і товстостінні блюдо, придатне як для запікання, так і для готування на плиті. Наливаємо в нього рослинне масло, і розігріваємо його разом зі спеціями.

5. Тим часом цибулю дрібно нарізаємо, і кидаємо в закипіле масло.

6. Як тільки цибуля стане прозорою, - додамо до нього томатну пасту, сіль і перець за смаком.

7. Як тільки цей соус дійде до кипіння, - знімаємо його з вогню і залишимо трохи охолонути.

8. Тепер акуратно викладаємо в соус кабачки, баклажани і помідори, чергуючи. Можна це зробити на манер рататуя, або складати кружечки один на інший пірамідками, - це вже на ваш розсуд. Головне, щоб не розвалилися

9. Часник і зелень чистимо і моєму, якщо необхідно, і дрібненько ріжемо. Посипаємо нашу овочеву конструкцію зверху, і включаємо плиту.

10. До речі, щоб овочі не пригоріли зверху, краще, щоб соус прикривав їх більше, ніж на половину, так що якщо ваш соус трохи Уваров, - додайте невелику кількість кип'яченої води, і відправляйте в прогріту духовку на півгодини.

Готово! Таке блюдо відмінно підходить і в якості повноцінного головного блюда, і в якості легкої вечері. А всім любителям поїсти не тільки смачно, але і до відвалу, раджу подавати таке блюдо як гарнір до шашликів. Справжній літнє свято живота! Смачного!

Схожі рецепти