Баклажани з кабачками в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Всі знають про користь овочів, тому поки є у продажу баклажани і кабачки, готуємо з ними різноманітні страви. Сьогодні у мене ці овочі в соусі. Просто, смачно і ситно!
Таке овочеве блюдо готується просто і швидко. Виходить смачним, ароматним і незвичайно корисним. Зазвичай це блюдо готують так: обсмажують баклажани, кабачки, морква і цибуля окремо, а після з'єднують в каструлі. При такій обробці блюдо виходить дуже жирним. У мене ж масла по мінімуму, оскільки я не смажу овочі, а тушу з невеликою кількістю води. Калорій зовсім небагато.
- Баклажан - 2-3 штук
- Кабачок - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідор - 2-3 штук
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
Моркву і цибулю очистіть, помийте, наріжте. Викладіть в каструлю з товстим дном або антипригарним покриттям і налийте олію.
Додайте 40 мл води і тушкуйте моркву з цибулею під кришкою на середньому вогні 8-10 хвилин, помішуючи.
Кабачок помийте і наріжте кружальцями. Викладіть в каструлю.
Баклажани помийте, очистіть і також наріжте кружальцями. Obvalyayte 10-12 кружечків баклажана в борошні і відправте в каструлю з іншими овочами.
Помідори помийте, подрібніть в м'ясорубці, блендері або за допомогою звичайної терки. Додайте до овочів. Додати сіль за смаком, всипте цукор. Наливати 100-120 мл води.
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте овочі до готовності, 25-30 хвилин. До готового блюда додайте подрібнений часник.
Баклажани з кабачками в томатному соусі готові!