Рецепт Баклажани з кабачками в томатному соусі фото

Баклажани з кабачками в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Всі знають про користь овочів, тому поки є у продажу баклажани і кабачки, готуємо з ними різноманітні страви. Сьогодні у мене ці овочі в соусі. Просто, смачно і ситно!

Опис приготування:

Таке овочеве блюдо готується просто і швидко. Виходить смачним, ароматним і незвичайно корисним. Зазвичай це блюдо готують так: обсмажують баклажани, кабачки, морква і цибуля окремо, а після з'єднують в каструлі. При такій обробці блюдо виходить дуже жирним. У мене ж масла по мінімуму, оскільки я не смажу овочі, а тушу з невеликою кількістю води. Калорій зовсім небагато.

  • Баклажан - 2-3 штук
  • Кабачок - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Помідор - 2-3 штук
  • Соняшникова олія - 20 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1-2 зубчиків
баклажани з кабачками в томатному соусі - фото крок 1
Моркву і цибулю очистіть, помийте, наріжте. Викладіть в каструлю з товстим дном або антипригарним покриттям і налийте олію.
баклажани з кабачками в томатному соусі - фото крок 2
Додайте 40 мл води і тушкуйте моркву з цибулею під кришкою на середньому вогні 8-10 хвилин, помішуючи.
баклажани з кабачками в томатному соусі - фото крок 3
Кабачок помийте і наріжте кружальцями. Викладіть в каструлю.
баклажани з кабачками в томатному соусі - фото крок 4
Баклажани помийте, очистіть і також наріжте кружальцями. Obvalyayte 10-12 кружечків баклажана в борошні і відправте в каструлю з іншими овочами.
баклажани з кабачками в томатному соусі - фото крок 5
Помідори помийте, подрібніть в м'ясорубці, блендері або за допомогою звичайної терки. Додайте до овочів. Додати сіль за смаком, всипте цукор. Наливати 100-120 мл води.
баклажани з кабачками в томатному соусі - фото крок 6
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте овочі до готовності, 25-30 хвилин. До готового блюда додайте подрібнений часник.
баклажани з кабачками в томатному соусі - фото крок 7
Баклажани з кабачками в томатному соусі готові!

Схожі рецепти