Плов в воке
(покроковий рецепт з фото)
Не тільки в казані можна приготувати смачний плов, виявляється, вок теж ідеально підходить для цього. І якщо на вашій кухні є такий посуд, спробуйте зробити плов в ній, адже це зовсім не складно.
Напевно, немає такої людини, яка б не любила це смачне блюдо, а ось готують його все по-різному, хтось в казані, деякі в утятніце, ну а я розповім вам, як зробити плов в воке. Хоча цей посуд родом з Китаю, але оскільки вона досить глибока і товстостінна, відмінно підійде і для приготування плову. В іншому цей простий рецепт плову в воке цілком класичний, зі звичайними для цього блюда інгредієнтами і приголомшливим смаком.
1) Для початку нам потрібно підготувати всі інгредієнти: м'ясо і жир ми нарізаємо на кубики, рис замочуємо у воді, морква трьом на крупній тертці, ріпчаста цибуля подрібнюємо, головки часнику очищаємо від верхніх шарів лушпиння, одну головку поділяємо на часточки, іншу залишаємо цілою.
2) Вок ставимо на сильний вогонь і кладемо в нього нарізаний жир, смажимо його, помішуючи, пару хвилин. Коли жир витопили, шкварки акуратно дістаємо шумівкою і викидаємо.
3) В розтоплений жир опускаємо ріпчасту цибулю і смажимо його до золотистого кольору, потім додаємо м'ясо, його також слід смажити на сильному вогні до утворення рум'яної скоринки, після цього викладаємо терту моркву. Приблизно через 4-5 хвилин після моркви в вок слід покласти зиру і барбарис, посолити м'ясо. Далі наливаємо в вок воду так, щоб вона повністю накривала баранину, тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом години під кришкою, періодично підливаючи воду.
4) Коли годину вийде, можна викладати в вок рис, його слід розрівняти і залити водою, вона повинна на 2 см підніматися над рисом. Робимо вогонь сильніше і готуємо плов, поки верхній шар води не випарується. Після цього ми опускаємо в середину вока цілу головку часнику, а з боків закопуємо часточки другий головки, робимо самий мінімальний вогонь і накриваємо вок кришкою, готуємо плов ще 20 хвилин.
5) Після закінчення часу вогонь, вимикаємо, а плов перемішуємо, тепер його можна сміливо подавати до столу.
Приємного всім апетиту!
- Баранина - 1, 5 кілограма
- Жир курдючний - 200 грам
- Рис бурий - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Морква - 3 штуки
- Головки часнику - 2 штуки
- Барбарис - 1 Ст. Ложка
- Зіра - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
1) Для початку нам потрібно підготувати всі інгредієнти: м'ясо і жир ми нарізаємо на кубики, рис замочуємо у воді, морква трьом на крупній тертці, ріпчаста цибуля подрібнюємо, головки часнику очищаємо від верхніх шарів лушпиння, одну головку поділяємо на часточки, іншу залишаємо цілою.
2) Вок ставимо на сильний вогонь і кладемо в нього нарізаний жир, смажимо його, помішуючи, пару хвилин. Коли жир витопили, шкварки акуратно дістаємо шумівкою і викидаємо.
3) В розтоплений жир опускаємо ріпчасту цибулю і смажимо його до золотистого кольору, потім додаємо м'ясо, його також слід смажити на сильному вогні до утворення рум'яної скоринки, після цього викладаємо терту моркву. Приблизно через 4-5 хвилин після моркви в вок слід покласти зиру і барбарис, посолити м'ясо. Далі наливаємо в вок воду так, щоб вона повністю накривала баранину, тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом години під кришкою, періодично підливаючи воду.
4) Коли годину вийде, можна викладати в вок рис, його слід розрівняти і залити водою, вона повинна на 2 см підніматися над рисом. Робимо вогонь сильніше і готуємо плов, поки верхній шар води не випарується. Після цього ми опускаємо в середину вока цілу головку часнику, а з боків закопуємо часточки другий головки, робимо самий мінімальний вогонь і накриваємо вок кришкою, готуємо плов ще 20 хвилин.
5) Після закінчення часу вогонь, вимикаємо, а плов перемішуємо, тепер його можна сміливо подавати до столу.
Приємного всім апетиту!