Рецепт Плов в воке фото

Плов в воке
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Не тільки в казані можна приготувати смачний плов, виявляється, вок теж ідеально підходить для цього. І якщо на вашій кухні є такий посуд, спробуйте зробити плов в ній, адже це зовсім не складно.

Опис приготування:

Напевно, немає такої людини, яка б не любила це смачне блюдо, а ось готують його все по-різному, хтось в казані, деякі в утятніце, ну а я розповім вам, як зробити плов в воке. Хоча цей посуд родом з Китаю, але оскільки вона досить глибока і товстостінна, відмінно підійде і для приготування плову. В іншому цей простий рецепт плову в воке цілком класичний, зі звичайними для цього блюда інгредієнтами і приголомшливим смаком.

1) Для початку нам потрібно підготувати всі інгредієнти: м'ясо і жир ми нарізаємо на кубики, рис замочуємо у воді, морква трьом на крупній тертці, ріпчаста цибуля подрібнюємо, головки часнику очищаємо від верхніх шарів лушпиння, одну головку поділяємо на часточки, іншу залишаємо цілою.

2) Вок ставимо на сильний вогонь і кладемо в нього нарізаний жир, смажимо його, помішуючи, пару хвилин. Коли жир витопили, шкварки акуратно дістаємо шумівкою і викидаємо.

3) В розтоплений жир опускаємо ріпчасту цибулю і смажимо його до золотистого кольору, потім додаємо м'ясо, його також слід смажити на сильному вогні до утворення рум'яної скоринки, після цього викладаємо терту моркву. Приблизно через 4-5 хвилин після моркви в вок слід покласти зиру і барбарис, посолити м'ясо. Далі наливаємо в вок воду так, щоб вона повністю накривала баранину, тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом години під кришкою, періодично підливаючи воду.

4) Коли годину вийде, можна викладати в вок рис, його слід розрівняти і залити водою, вона повинна на 2 см підніматися над рисом. Робимо вогонь сильніше і готуємо плов, поки верхній шар води не випарується. Після цього ми опускаємо в середину вока цілу головку часнику, а з боків закопуємо часточки другий головки, робимо самий мінімальний вогонь і накриваємо вок кришкою, готуємо плов ще 20 хвилин.

5) Після закінчення часу вогонь, вимикаємо, а плов перемішуємо, тепер його можна сміливо подавати до столу.

Приємного всім апетиту!


  • Баранина - 1, 5 кілограма
  • Жир курдючний - 200 грам
  • Рис бурий - 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 4 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Головки часнику - 2 штуки
  • Барбарис - 1 Ст. Ложка
  • Зіра - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
Напевно, немає такої людини, яка б не любила це смачне блюдо, а ось готують його все по-різному, хтось в казані, деякі в утятніце, ну а я розповім вам, як зробити плов в воке. Хоча цей посуд родом з Китаю, але оскільки вона досить глибока і товстостінна, відмінно підійде і для приготування плову. В іншому цей простий рецепт плову в воке цілком класичний, зі звичайними для цього блюда інгредієнтами і приголомшливим смаком.

1) Для початку нам потрібно підготувати всі інгредієнти: м'ясо і жир ми нарізаємо на кубики, рис замочуємо у воді, морква трьом на крупній тертці, ріпчаста цибуля подрібнюємо, головки часнику очищаємо від верхніх шарів лушпиння, одну головку поділяємо на часточки, іншу залишаємо цілою.

2) Вок ставимо на сильний вогонь і кладемо в нього нарізаний жир, смажимо його, помішуючи, пару хвилин. Коли жир витопили, шкварки акуратно дістаємо шумівкою і викидаємо.

3) В розтоплений жир опускаємо ріпчасту цибулю і смажимо його до золотистого кольору, потім додаємо м'ясо, його також слід смажити на сильному вогні до утворення рум'яної скоринки, після цього викладаємо терту моркву. Приблизно через 4-5 хвилин після моркви в вок слід покласти зиру і барбарис, посолити м'ясо. Далі наливаємо в вок воду так, щоб вона повністю накривала баранину, тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом години під кришкою, періодично підливаючи воду.

4) Коли годину вийде, можна викладати в вок рис, його слід розрівняти і залити водою, вона повинна на 2 см підніматися над рисом. Робимо вогонь сильніше і готуємо плов, поки верхній шар води не випарується. Після цього ми опускаємо в середину вока цілу головку часнику, а з боків закопуємо часточки другий головки, робимо самий мінімальний вогонь і накриваємо вок кришкою, готуємо плов ще 20 хвилин.

5) Після закінчення часу вогонь, вимикаємо, а плов перемішуємо, тепер його можна сміливо подавати до столу.

Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти