Плов в казані на плиті
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете зробити по-справжньому традиційне блюдо, тоді найкраще приготувати плов в казані на плиті в домашніх умовах. Завдяки казана плов вийдуть ідеально смачним.
Це класичний рецепт плову в казані на плиті, тому використовується баранина, але при бажанні можна взяти і інше м'ясо. Спеції - особливий інгредієнт, такий же важливий, як і рис. Так що приступати до приготування потрібно тільки, якщо вони є вдома.
- Мал - 1 кілограм
- М'ясо - 1 кілограм
- Сало - 100 грам
- Морква - 1 кілограм
- Цибулина - 3-4 штук
- Часник - 2 штуки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Гострий перець - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції для плову - 1 щіпка
1. Підготувати всі необхідні інгредієнти потрібно відразу, щоб в процесі обсмажування не витрачати на це час.
2. Коли все почищено і порізане, можна ставити казан на плиту і розігрівати в ньому масло.
3. Насамперед необхідно обсмажити сало (краще Бараняча).
4. В рецепт приготування плову в казані на плиті входить ще один інгредієнт - це м'ясні кістки. Їх потрібно відправити в масло (попередньо діставши з нього сало) і обсмажити до насичено золотистого кольору. Подякуйте, плов буде мати неймовірно красивий відтінок.
5. Додати в казан лук і морква. Уважно стежити за овочами, щоб вони не почали горіти.
6. Додати м'ясо.
7. А приблизно через 5 хвилин нарізану моркву.
8. Влити воду і залишити заготовку на середньому вогні, посолити за смаком.
9. Викласти зверху гострий перець і вимиті головки часнику. Залишити хвилин на 25-30, щоб м'ясо як слід протошілось.
10. Потім акуратно дістати часник, перець і кістки, а в казан відправити рис. Плов в казані на плиті в домашніх умовах можна готувати з будь-якого сорту рису.
11. Додати ще солі за смаком і спеції.
12. Перемішувати рис не потрібно, лише акуратно розподілити по поверхні. А коли він вбере більшу частину рідини, сформувати його гіркою. Накрити кришкою і на повільному вогні томити 10 хвилин. Потім, не відкриваючи кришку, зняти з вогню і залишити ще на 25-30 хвилин.