Рецепт Плов в казані на плиті фото

Плов в казані на плиті
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
М'ясо , Крупи , Мал
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви хочете зробити по-справжньому традиційне блюдо, тоді найкраще приготувати плов в казані на плиті в домашніх умовах. Завдяки казана плов вийдуть ідеально смачним.

Опис приготування:

Це класичний рецепт плову в казані на плиті, тому використовується баранина, але при бажанні можна взяти і інше м'ясо. Спеції - особливий інгредієнт, такий же важливий, як і рис. Так що приступати до приготування потрібно тільки, якщо вони є вдома.

  • Мал - 1 кілограм
  • М'ясо - 1 кілограм
  • Сало - 100 грам
  • Морква - 1 кілограм
  • Цибулина - 3-4 штук
  • Часник - 2 штуки
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Гострий перець - 1-2 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Спеції для плову - 1 щіпка
плов в казані на плиті - фото крок 1
1. Підготувати всі необхідні інгредієнти потрібно відразу, щоб в процесі обсмажування не витрачати на це час.
плов в казані на плиті - фото крок 2
2. Коли все почищено і порізане, можна ставити казан на плиту і розігрівати в ньому масло.
плов в казані на плиті - фото крок 3
3. Насамперед необхідно обсмажити сало (краще Бараняча).
плов в казані на плиті - фото крок 4
4. В рецепт приготування плову в казані на плиті входить ще один інгредієнт - це м'ясні кістки. Їх потрібно відправити в масло (попередньо діставши з нього сало) і обсмажити до насичено золотистого кольору. Подякуйте, плов буде мати неймовірно красивий відтінок.
плов в казані на плиті - фото крок 5
5. Додати в казан лук і морква. Уважно стежити за овочами, щоб вони не почали горіти.
плов в казані на плиті - фото крок 6
6. Додати м'ясо.
плов в казані на плиті - фото крок 7
7. А приблизно через 5 хвилин нарізану моркву.
плов в казані на плиті - фото крок 8
8. Влити воду і залишити заготовку на середньому вогні, посолити за смаком.
плов в казані на плиті - фото крок 9
9. Викласти зверху гострий перець і вимиті головки часнику. Залишити хвилин на 25-30, щоб м'ясо як слід протошілось.
плов в казані на плиті - фото крок 10
10. Потім акуратно дістати часник, перець і кістки, а в казан відправити рис. Плов в казані на плиті в домашніх умовах можна готувати з будь-якого сорту рису.
плов в казані на плиті - фото крок 11
11. Додати ще солі за смаком і спеції.
плов в казані на плиті - фото крок 12
12. Перемішувати рис не потрібно, лише акуратно розподілити по поверхні. А коли він вбере більшу частину рідини, сформувати його гіркою. Накрити кришкою і на повільному вогні томити 10 хвилин. Потім, не відкриваючи кришку, зняти з вогню і залишити ще на 25-30 хвилин.

Схожі рецепти