Плов в чавунці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний узбецький плов в духовці стане справжнім подарунком для ваших гостей на святковому столі! Дозвольте вам розповісти рецепт цього прекрасного страви - плову в чавунці в духовці!
Для приготування плову в чавунці в духовці нам буде потрібно великий чавунець, розрахований на велику компанію. М'ясо можете брати будь, хоча за традицією, звичайно, краще брати баранину. Я також вирішила взяти два різних сорти моркви: звичну помаранчеву, а також жовту, грубішу. Обов'язково покладіть в плов барбарис і зіру.
- М'ясо - 1 кілограм
- Мал - 800 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Морквина - 1-2 штук
- Часник - 1 штука
- Сало - 200 грам
- Перець гострий - 1 штука
- Барбарис - 80 грам
- Спеції - За смаком
- Вода - 1 літр
Підготуйте інгредієнти. М'ясо порізати кубиками невеликими. Соломкою поріжте моркву, цибуля - півкільцями. Сало поріжте кубиками.
На дно чавунця викладіть сало, присолите його злегка. Зверху викладіть цибулю.
Поверх лука - м'ясо, його теж посоліть.
Посипте все зирой від душі.
Поверх м'яса викладається морквина. Спершу жовта, потім помаранчева. Також додайте барбарис сушений, перчик і часник. Останні не ріжте, а цілком кладіть.
Налийте води приблизно до половини (на всякий випадок, щоб не підгоріло нічого). Надішліть під закритою кришкою в розігріту до 220 - 250 градусів духовку хвилин на 45-50.
Тим часом замочіть рис, він повинен просочитися гарненько.
Через вже 40 хвилин морквина стала м'якою і чується характерний запах плову.
Тим часом замочіть рис, він повинен просочитися гарненько.
Через вже 40 хвилин морквина стала м'якою і чується характерний запах плову.
Додайте в плов рис, влийте ще 800 мл. Якщо врахувати, що рису 800 грамів було, і він водою просочився. Закрийте чавунець кришкою - і знову в духовку години на півтора.
За смаком можете ще додати спецій.
Готовий плов в чавунці в духовці подавайте прямо з печі на великому блюді.
Готовий плов в чавунці в духовці подавайте прямо з печі на великому блюді.
Смачного!