Рецепт Плов в чавунці в духовці фото

Плов в чавунці в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Традиційний узбецький плов в духовці стане справжнім подарунком для ваших гостей на святковому столі! Дозвольте вам розповісти рецепт цього прекрасного страви - плову в чавунці в духовці!

Опис приготування:

Для приготування плову в чавунці в духовці нам буде потрібно великий чавунець, розрахований на велику компанію. М'ясо можете брати будь, хоча за традицією, звичайно, краще брати баранину. Я також вирішила взяти два різних сорти моркви: звичну помаранчеву, а також жовту, грубішу. Обов'язково покладіть в плов барбарис і зіру.

  • М'ясо - 1 кілограм
  • Мал - 800 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Морквина - 1-2 штук
  • Часник - 1 штука
  • Сало - 200 грам
  • Перець гострий - 1 штука
  • Барбарис - 80 грам
  • Спеції - За смаком
  • Вода - 1 літр
плов в чавунці в духовці - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти. М'ясо порізати кубиками невеликими. Соломкою поріжте моркву, цибуля - півкільцями. Сало поріжте кубиками.
плов в чавунці в духовці - фото крок 2
На дно чавунця викладіть сало, присолите його злегка. Зверху викладіть цибулю.
плов в чавунці в духовці - фото крок 3
Поверх лука - м'ясо, його теж посоліть.
плов в чавунці в духовці - фото крок 4
Посипте все зирой від душі.
плов в чавунці в духовці - фото крок 5
Поверх м'яса викладається морквина. Спершу жовта, потім помаранчева. Також додайте барбарис сушений, перчик і часник. Останні не ріжте, а цілком кладіть.
плов в чавунці в духовці - фото крок 6
Налийте води приблизно до половини (на всякий випадок, щоб не підгоріло нічого). Надішліть під закритою кришкою в розігріту до 220 - 250 градусів духовку хвилин на 45-50.
Тим часом замочіть рис, він повинен просочитися гарненько.
Через вже 40 хвилин морквина стала м'якою і чується характерний запах плову.
плов в чавунці в духовці - фото крок 7
Додайте в плов рис, влийте ще 800 мл. Якщо врахувати, що рису 800 грамів було, і він водою просочився. Закрийте чавунець кришкою - і знову в духовку години на півтора.
плов в чавунці в духовці - фото крок 8
За смаком можете ще додати спецій.
Готовий плов в чавунці в духовці подавайте прямо з печі на великому блюді.
плов в чавунці в духовці - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти