Плов на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Плов, відварений на молоці зі спеціями, виходить дуже соковитим, апетитним, з яскравим вершковим ароматом. Рис вбирає молоко і стає після приготування білим і дуже смачним, НЕ розваристої.
Спробуйте приготувати нове блюдо - плов на молоці та оцініть його неймовірний вершковий смак, зібравши за столом всю сім'ю або друзів. Подавайте до плову соління, соуси, свіжу зелень: кріп, петрушку, Зелена цибуля. Блюдо ви можете приготувати не тільки зі свининою, але і з бараниною.
- Мал - 100 грам (пропарений)
- Свинина - 200 грам (м'якоть)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Барбарис - 1 Чайна ложка (сушений)
- Спеції - 0, 5 чайних ложки (для плову)
- Молоко - 1 Склянка (будь-якої жирності)
- Вода - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 штука (дрібна головка)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
М'ясо зріжте з кістки, промийте, видаліть жили і плівки, наріжте шматочками. Прогрійте в казані рослинне масло і обсмажте в ньому шматочки м'яса, приблизно 10-12 хвилин до рум'яності.
Моркву і цибулю очистіть від шкірки, промийте у воді і наріжте моркву - брусочками, цибуля - півкільцями. Додайте в казан і підсмажте з м'ясом близько 2-3 хвилин.
Промийте рис будь-якого сорту, вимиваючи крохмаль з крупи. Найкраще використовувати пропарений рис, так як молочна кислота збільшить час приготування крупи.
Промийте голівку часнику, помістіть її в середину рису. Додайте сіль, спеції, сушений барбарис і лаврове листя.
Влийте молоко будь-якої жирності, НЕ prokisshee. Слідом за молоком влийте теплу воду. Якщо воду не додати, то рис буде дуже довго готуватися і залишиться напівсирим.
Доведіть рідину в казані до кипіння, зменшіть нагрів до мінімального і накрийте ємність кришкою. Томіть плов приблизно 30 хвилин без перемішування.
Після цього нагрівання вимкніть, кришку не відкривайте, залиште плов на 15 хвилин для пропарювання - рис вбере залишки рідини.
Викладіть готову страву на тарілки і подайте до столу гарячим.