Рецепт Пісочне печиво «Кільце з арахісом» фото

Пісочне печиво «Кільце з арахісом»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Пісочне тісто, Горіхи
На полуденок, Для дітей
Випічка, Печиво

Пісочне печиво відрізняється своєю розсипчастою структурою, завдяки якій виходить ніжним, повітряним і довго не черствіє. Залучайте до готування маленьких помічників, буде весело і смачно!

Сьогодні я розповім, як приготувати пісочне печиво "кільце з арахісом" . Тут важливо врахувати кілька моментів.

Масло залиште на ніч, щоб воно розтануло, а за годину до приготування поставте його знову в холодильник. Яйця повинні бути кімнатної температури.

Разом однієї склянки борошна можна взяти борошно з мигдалю або арахісу.


  • Борошно - 3 склянки
  • Олія - 250 грам
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Яйце - 3 склянки(1 на меланж)
  • Розпушувач - 1/4 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Арахіс - 200 грам
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Ваніль - 1 щіпка
пісочне печиво
1. Розм'якшене вершкове масло збийте міксером.
пісочне печиво
2. В масло відправте відразу весь цукор, щіпку ванілі, солі і мускатного горіха. Збийте до однорідного стану. Цукор не розчиниться. По черзі додайте жовтки до тесту, Не виключаю міксер.
пісочне печиво
3. Заздалегідь просійте борошно, додайте її в чашу з тестом. Залиште кілька ложок для замісу. Сюди ж висипте розпушувач. Вимішувати треба, поки тісто не почне тримати форму.
пісочне печиво
4. Викладіть все на стіл, присипаний борошном. Вимішуйте руками, сформуйте куля. Має вийти туге і еластичне тісто.
пісочне печиво
5. Сделайте меланж. Для цього вбийте яйце в миску і ложкою перемішайте білок з жовтком. Виделкою і віночком не користуйтеся, щоб не було бульбашок. Потім пропустіть суміш через сито.
пісочне печиво
6. Розділіть тісто на кілька частин, розкачайте його на пергаменті до 7-8 мм, не менше.
пісочне печиво
7. За допомогою будь-яких форм видавіть з тіста печиво. Рясно змастіть кожне кільце меланжем, зверху викладіть порізану арахіс.
пісочне печиво
8. Перекладіть пергамент на деко, поставте заготовки з тіста в гарячу духовку, розігріту до 200-250 градусів, і випікайте від 12 до 20 хвилин (в залежності від духовки). Коли печиво стане золотистим, воно готове!

Схожі рецепти