Сніданок «Квітуче кільце Кесаділья»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати закуску "квітуче кільце Кесаділья" . Закуски виходить ефектна, яскрава і ситна. Само по собі блюдо досить гостре, любителям рекомендую неодмінно спробувати!
Рецепт, звичайно, далекий від оригіналу мексиканської кухні, у мене адаптація на російський манер. Ця закуска підійде для посиденьок в невеликій компанії друзів, виходить смачно і ситно! Начинку за бажанням можете видозмінювати, хочеться поділитися саме подачею і самим оформленням цієї страви. Для рецепта рекомендується використовувати пекучий перець і гострий соус, я брала звичайний гострий кетчуп. Сир підійде будь-який, який добре плавиться в духовці, можна взяти одночасно кілька видів. У мене моцарелла і "російський" .
- Курка - 350 грам (варене м'ясо)
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 300 грам (можна кілька сортів)
- Соус - 200 грам (тако або будь-який гострий)
- Лаваш - 2 штуки
Підготуйте всі інгредієнти. Курку заздалегідь відварити в підсоленій воді і відокремте м'ясо від кісток.
М'ясо дрібно наріжте або розберіть на волокна і складіть в глибоку миску.
Додайте подрібнену цибулину, сіль за смаком і соус. Я використовувала звичайний гострий кетчуп. Якщо любите погостріше, додайте червоний пекучий перець.
Добре перемішайте. Начинка готова.
З причини відсутності коржів для кесадільі я використовувала лаваш. Вирізала кола (8 штук) і розрізала їх навпіл. Залежно від розміру лаваша, у вас може вийти і до 14 штук.
Розкладіть заготовки для кесадільі і розподіліть на них тертий сир і курячу начинку.
Поверніть кожну кульочки і покладіть в коло з 8 штук на круглу форму для запікання, застелену пергаментом. Я використовувала дно від рознімної форми. По центру залиште місце для соусу.
Зверху покладіть інші кульочки і посипте все сиром, що залишився.
Запікайте в духовці при 180 градусах близько 20 хвилин. Закуска "квітуче кільце Кесаділья" готова. При подачі можна прикрасити закуску свіжою зеленню. Подавайте в гарячому вигляді, встановивши по центру розетку з соусом. Смачного!