Пиріг «Різдвяне кільце»
(покроковий рецепт з фото)
Святковий і ситний пиріг з курячого філе і варених яєць. Велика кількість смажених овочів робить його соковитим і смачним. А прикраса з листкового тіста зробить пиріг ще й дуже ошатним!
Я із задоволенням розповім, як приготувати пиріг "різдвяне кільце"! Якщо намічається велике свято, то сміливо множте продукти на два. Я пекла до вечері на трьох, вистачило "з головою", навіть залишилася половинка, дуже вже ситно!
- Листкове тісто - 250 грам
- Куряче філе - 700 грам
- Яйце - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Кріп - 1 пучок
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок (для смаження овочів)
Разморозьте листкове тісто при кімнатній температурі. Очистіть овочі. Два яйця відваріть, одне залиште сирим для фаршу (білок), а для змазування тіста - жовток.
Поріжте цибулю і моркву не дуже дрібно, надішліть їх на розігріту сковороду смажитися до м'якості. Використовуйте рафіновану олію, додайте дрібку солі.
Курне філе перетворите в фарш, це можна зробити будь-яким зручним способом, використовуйте м'ясорубку або подрібнювач. Додати сіль.
У курячий фарш додайте смажені овочі, дрібно нарізаний часник, кріп, перець чорний мелений, прованські трави, білок яйця. Якщо фарш сухий, то вбийте в нього ціле яйце. Перемішайте добре.
Дуже ретельно вимішайте фарш, щоб він став в'язким і однорідним.
Застеліть деко папером, поставте по центру стакан. Столовою ложкою розкладайте фарш щільно навколо склянки. Мокрими руками надайте красиву форму пирога.
Варені яйця порізати на половинки. Втисніть їх в тісто добре.
Листкове тісто поріжте смужками, кожну з яких оформите ялинкою або як у мене - зигзагом.
Оформіть пиріг смужками тіста, воно відмінно прилипає і добре тримається. З тесту формою для печива видавіть квіточки. Прикрасьте пиріг квіточками. Жовтком змастіть тісто, відправте пиріг в духовку на 40 хвилин, температура - 180-190 градусів.
Готовий пиріг трохи остудіть. Зніміть з паперу. У центрі накопичується в процесі випічки рідина, це курячий бульйон, його можна просто злити, а потім поливати їм пиріг. Поріжте пиріг шматочками, подавайте його до столу теплим. Смачного!