Рецепт Пиріг «Різдвяне кільце» фото

Пиріг «Різдвяне кільце»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Куряче філе
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Різдво
Випічка, Гарячі страви, Пироги

Святковий і ситний пиріг з курячого філе і варених яєць. Велика кількість смажених овочів робить його соковитим і смачним. А прикраса з листкового тіста зробить пиріг ще й дуже ошатним!

Я із задоволенням розповім, як приготувати пиріг "різдвяне кільце"! Якщо намічається велике свято, то сміливо множте продукти на два. Я пекла до вечері на трьох, вистачило "з головою", навіть залишилася половинка, дуже вже ситно!

  • Листкове тісто - 250 грам
  • Куряче філе - 700 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Кріп - 1 пучок
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок (для смаження овочів)
пиріг
Разморозьте листкове тісто при кімнатній температурі. Очистіть овочі. Два яйця відваріть, одне залиште сирим для фаршу (білок), а для змазування тіста - жовток.
пиріг
Поріжте цибулю і моркву не дуже дрібно, надішліть їх на розігріту сковороду смажитися до м'якості. Використовуйте рафіновану олію, додайте дрібку солі.
пиріг
Курне філе перетворите в фарш, це можна зробити будь-яким зручним способом, використовуйте м'ясорубку або подрібнювач. Додати сіль.
пиріг
У курячий фарш додайте смажені овочі, дрібно нарізаний часник, кріп, перець чорний мелений, прованські трави, білок яйця. Якщо фарш сухий, то вбийте в нього ціле яйце. Перемішайте добре.
пиріг
Дуже ретельно вимішайте фарш, щоб він став в'язким і однорідним.
пиріг
Застеліть деко папером, поставте по центру стакан. Столовою ложкою розкладайте фарш щільно навколо склянки. Мокрими руками надайте красиву форму пирога.
пиріг
Варені яйця порізати на половинки. Втисніть їх в тісто добре.
пиріг
Листкове тісто поріжте смужками, кожну з яких оформите ялинкою або як у мене - зигзагом.
пиріг
Оформіть пиріг смужками тіста, воно відмінно прилипає і добре тримається. З тесту формою для печива видавіть квіточки. Прикрасьте пиріг квіточками. Жовтком змастіть тісто, відправте пиріг в духовку на 40 хвилин, температура - 180-190 градусів.
пиріг
Готовий пиріг трохи остудіть. Зніміть з паперу. У центрі накопичується в процесі випічки рідина, це курячий бульйон, його можна просто злити, а потім поливати їм пиріг. Поріжте пиріг шматочками, подавайте його до столу теплим. Смачного!

Схожі рецепти