Пироги зі свіжою смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг зі свіжою смородиною і ніжною сирною масою стане прекрасним доповненням до чаювання. Рекомендую рецепт занести в свою кулінарну книгу.
Для приготування пирогів зі свіжою смородиною можна брати і чорну, і червону ягоду, іноді я ще малини або полуниці додаю. Сир не сильно жирний беріть, щоб маса легкої вийшла. У мене це зазвичай 9% жирності. Схожі пироги можна робити з яблук або інших фруктів.
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 300 грам
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Яйця - 5 штук
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сир - 600 грам
- Крохмаль - 100 грам
- Ягоди - 2 склянки
- Цукрова пудра - За смаком
Половину сахара перетираем с маслом, додайте ванільний цукор.
Додайте одне яйце, гарненько перемішайте міксером.
Додайте борошно і розпушувач, замісіть тісто. Форму змастіть маслом, викладаємо тісто і робимо бортики.
Тепер начинка: жовтки без білків розтираємо з цукром, що залишився.
Додайте до жовтків сир, крохмаль і все міксером збийте. Окремо білки з дрібкою солі збийте в піну. Акуратно все з'єднуємо.
Акуратно масу викладаємо на тісто. Ягода з цукром подрібнюємо.
Ягідним пюре зверху пиріг покрийте.
Відправляємо в розігріту духовку до 180 З рівно на годину.
Відправляємо в розігріту духовку до 180 З рівно на годину.
Ось такі пироги зі свіжою смородиною можна наробити до чаю. Смачного!