Рецепт Бігус зі свининою і свіжою капустою фото

Бігус зі свининою і свіжою капустою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня , Білоруська кухня , Литовська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Бігус

Нехай вас не лякає рецепт, як приготувати бігус зі свининою і свіжою капустою. По суті, це звичайна тушкована капуста з м'ясом. Блюдо ситне, смачне і поживне, воно дуже подобається чоловікам.

Дуже багато страв готую, не знаючи назв. Так сталося і з цим. Виявляється, що улюблена мною капуста з м'ясом - це бігус. Достовірно невідомо, до якої кухні воно належить, але встигло полюбитися в багатьох країнах. Бігус можна робити і з іншими видами м'яса (з куркою, яловичиною, телятиною) і не тільки зі свіжою капустою, але і з квашеної.

  • Свинина - 0, 5 кілограма
  • Морквина - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідор - 2 штуки
  • Білокачанна капуста - 0, 7-1 кілограма
  • Сіль і спеції до м'яса - За смаком
бігус зі свининою і свіжою капустою - фото крок 1
1. М'якоть свинини зачищаю від плівки і гарненько мою, потім нарізаю невеликими шматочками довільної форми.
бігус зі свининою і свіжою капустою - фото крок 2
2. У чашу мультиварки наливаю трохи соняшникової олії. Розігріваю його, виставляю режим «Жарка» і час - 90 хвилин, обсмажую м'ясо.
бігус зі свининою і свіжою капустою - фото крок 3
3. Морквину очищаю і мою, потім нарізаю тонкою соломкою (можна за допомогою великої терки).
бігус зі свининою і свіжою капустою - фото крок 4
4. Цибулину очищаю від лушпиння, а потім подрібнюю півкільцями.
бігус зі свининою і свіжою капустою - фото крок 5
5. Порізані овочі відправляю в чашу мультиварки через 15-20 хвилин після початку обсмажування. Помідор мою і нарізаю шматочками або великими шматками, відправляю в чашу.
бігус зі свининою і свіжою капустою - фото крок 6
6. Капусту мою і шаткую, відправляю її до решти продуктів, солю до смаку і перемішую, накриваю кришкою.
бігус зі свининою і свіжою капустою - фото крок 7
7. Для 10-15 хвилин до закінчення програми додаю приправу до м'яса за смаком, перемішую і не накриваю кришкою.
бігус зі свининою і свіжою капустою - фото крок 8
8. Готову страву подаю до столу гарячим і посипаю зеленню, смачного!

Схожі рецепти