Бігус зі свининою і свіжою капустою
(покроковий рецепт з фото)
Нехай вас не лякає рецепт, як приготувати бігус зі свининою і свіжою капустою. По суті, це звичайна тушкована капуста з м'ясом. Блюдо ситне, смачне і поживне, воно дуже подобається чоловікам.
Дуже багато страв готую, не знаючи назв. Так сталося і з цим. Виявляється, що улюблена мною капуста з м'ясом - це бігус. Достовірно невідомо, до якої кухні воно належить, але встигло полюбитися в багатьох країнах. Бігус можна робити і з іншими видами м'яса (з куркою, яловичиною, телятиною) і не тільки зі свіжою капустою, але і з квашеної.
- Свинина - 0, 5 кілограма
- Морквина - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Білокачанна капуста - 0, 7-1 кілограма
- Сіль і спеції до м'яса - За смаком
1. М'якоть свинини зачищаю від плівки і гарненько мою, потім нарізаю невеликими шматочками довільної форми.
2. У чашу мультиварки наливаю трохи соняшникової олії. Розігріваю його, виставляю режим «Жарка» і час - 90 хвилин, обсмажую м'ясо.
3. Морквину очищаю і мою, потім нарізаю тонкою соломкою (можна за допомогою великої терки).
4. Цибулину очищаю від лушпиння, а потім подрібнюю півкільцями.
5. Порізані овочі відправляю в чашу мультиварки через 15-20 хвилин після початку обсмажування. Помідор мою і нарізаю шматочками або великими шматками, відправляю в чашу.
6. Капусту мою і шаткую, відправляю її до решти продуктів, солю до смаку і перемішую, накриваю кришкою.
7. Для 10-15 хвилин до закінчення програми додаю приправу до м'яса за смаком, перемішую і не накриваю кришкою.
8. Готову страву подаю до столу гарячим і посипаю зеленню, смачного!