Дієтичні щі з селерою і свіжою капустою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування дієтичних щей з додаванням селери і свіжої капусти. Весна - як не можна краще підходить для приготування легких і смачних щей.
Селера і свіжа капуста роблять блюдо дієтичним і легким. Разом з тим, блюдо залишається дуже смачним. Його приготувати зовсім не складно. Великий вміст вітамінів роблять блюдо дуже корисним.
- Картопля - 3 штуки
- Селера корінь - 200 грам
- Жменю Ріса - 1 штука
- Перець і сіль - - За смаком
- Капуста - 200 грам
- Курка - 600 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
1. Спочатку до готовності відварити курячу грудку. У приготуванні можливе використання будь-яких інших частин тушки курки або можна застосовувати овочевий бульйон. Промиємо курку і покладемо її в каструлю. У каструлю налити воду і ставимо на плиту. Коли закипить, бульйон з піною зливаємо, курку промиваємо, і ставимо варитися. Додаємо цибулину, перець горошок і лавровий лист. Грудинку виймаємо хвилин через 40, і даємо охолонути.
2. Селера і моркву очищаємо від шкірки, і натираємо на крупну тертку. Так як шкірка селери жорстка, зрізаємо шарами приблизно 5 міліметрів. Коренеплоди ложем в киплячий бульйон і хвилини три на маленькому вогні дамо проваритися.
3. Поріжемо капусту для щей. Беремо тільки свіжу капусту. Кидаємо її в каструлю, додаємо промитого рису і чекаємо, коли закипить.
4. Поки капуста вариться, чистимо і нарізаємо картоплю. Картоплю ріжемо довільно. Коли закипить капуста, додаємо м'ясо і картоплю.
5. Вогонь не додаємо, хвилин десять варимо овочі, перчимо і солимо. Накриваємо кришкою і даємо настоятися. Щи готові.