Рецепт Пиріжки з курагою в духовці фото

Пиріжки з курагою в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 28
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Ніжні, повітряні і неймовірно смачні пиріжки з курагою своїм ароматом зберуть на кухні всю сім'ю. Приготувати їх досить просто, а ось тісто, до речі, ми зробимо для них пісне.

Опис приготування:

Думаю, багато з вас погодяться, що приготування пиріжків це досить довгий і трудомісткий процес (одне чого вартий), але ось як тільки подумаю про таких пиріжках і представлю їх приголомшливий аромат, ноги самі йдуть на кухню. Скажу вам чесно, ці ласощі точно варто витраченого часу і сил, і зараз я розповім вам, як приготувати пиріжки з курагою в духовці. Я впевнена, що всі любителі сухофруктів, як і я, вважають, що така начинка одна з найсмачніших, ну а якщо ви не дуже любите курагу, то все одно спробуйте приготувати пиріжки з курагою в духовці в домашніх умовах, їх смак може вас приємно здивувати. Тут я додаю ще трохи полуничного варення, щоб начинка була більш соковита і смачна, а ви можете поекспериментувати і змішати курагу зі своїм улюбленим варенням або джемом, так що включаємо фантазію і вперед.

  • Борошно - 1, 2 кілограма
  • Вода - 800 мілілітрів
  • Масло рослинне - 350 мілілітрів
  • Цукор - 1, 25 склянки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Дріжджі пресовані спиртові - 25 грам
  • Ванілін - 1 грам
  • Чорнослив - 500 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Варення - 1 Склянка (тут полуничне )
пиріжки з курагою в духовці - фото крок 1
Для початку, звичайно ж, зробимо тісто. Для цього нагріваємо воду до 35 градусів і кришимо в неї дріжджі, всипаємо пів склянки цукру і трохи борошна, щоб у нас вийшла схожа за консистенцією на сметану маса, ставимо її в тепло на годинку. Після закінчення часу в отриману опари насипаємо борошно, що залишилося, додаємо цукор, сіль, ванілін і рослинне масло. Ретельно вимішуємо тісто, потім накриваємо його рушником і ставимо в тепло підніматися. Коли воно збільшиться в об'ємі в два рази, його необхідно обмять і знову поставити підніматися.
пиріжки з курагою в духовці - фото крок 2
Ну а поки тісто підходить, ми не поспішаючи займемося приготуванням начинки. Беремо один середній апельсин і зрізаємо з нього шкірку (цедру), очищаємо від білих волокон.
пиріжки з курагою в духовці - фото крок 3
Тепер перекручуємо через м'ясорубку курагу, цедру з апельсином і варення з ягодами, перемішуємо все.
пиріжки з курагою в духовці - фото крок 4
Ось тепер, якщо наше тісто вже підійшло, ми можемо приступити до ліплення пиріжків. Обминали тісто ще раз і ділимо на рівні частини приблизно по 80 грам кожна (у мене вийшло 28 частин), формуємо з них кульки. Змащуємо рівну поверхню рослинним маслом і викладаємо на неї кульку, розминаємо його в коржик.
пиріжки з курагою в духовці - фото крок 5
Тепер акуратно робимо з боків два надрізи.
пиріжки з курагою в духовці - фото крок 6
В середину кладемо начинку.
пиріжки з курагою в духовці - фото крок 7
Загортаємо спочатку один край на середину.
пиріжки з курагою в духовці - фото крок 8
Потім другий.
пиріжки з курагою в духовці - фото крок 9
Кути пиріжка так само защипуємо, у нас повинно залишитися тільки один отвір посередині.
пиріжки з курагою в духовці - фото крок 10
Те ж саме повторюємо з іншим тестом. Змащуємо деко рослинним маслом і викладаємо на нього пиріжки, залишаємо їх на 20-30 хвилин в теплі.
пиріжки з курагою в духовці - фото крок 11
Духовку тим часом нагріваємо до 220 градусів, відправляємо в неї пиріжки на 20 хвилин.
пиріжки з курагою в духовці - фото крок 12
Коли пиріжки трохи охолонуть, поділяємо їх і викладаємо на тарілку. Смачного вам чаювання!

Схожі рецепти