Рецепт Пиріжки з курагою фото

Пиріжки з курагою
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід , На полуденок , На сніданок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 20-22
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Багато хто любить сухофрукти і практично всі обожнюють пиріжки, так чому б нам не об'єднати їх в одній страві і не приготувати смачний і ароматний пиріжки з курагою.


Опис приготування:

Я дуже люблю курагу і тому намагаюся якомога частіше додавати її в різні страви, адже це не тільки смачно, але корисно. І хоча сухофрукти навіть з м'ясом відмінно поєднуються, але все-таки головне їх застосування - це десерти і випічка, тому зараз я розповім вам, як приготувати пиріжки з курагою. Це дійсно неймовірно смачні ласощі, яке багато хто з вас повинні пам'ятати ще з дитинства, наприклад, в нашому будинку жодне свято не проходив без цих пиріжків. Ви тільки уявіть, який приголомшливий аромат розлітається по всій квартирі під час приготування, він здатний підняти настрій навіть в самий похмурий день. З цим простим рецептом пиріжків з курагою ви привнесе в своє життя трохи сонячного світла і яскраві фарби соковитих фруктів.

  • Борошно - 1 кілограм
  • Молоко - 0, 5 L
  • Яйце - 2 штуки(+ 2 жовтка для змащування пиріжків)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки(+ трохи в начинку)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 11 грам
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Чорнослив - 700 грам
пиріжки з курагою - фото крок 1
У каструльку наливаємо молоко і підігріваємо його до 30-25 градусів. Додаємо цукор і сіль, перемішуємо.
пиріжки з курагою - фото крок 2
Тепер викладаємо в каструльку шматочок вершкового мала, розминаємо його виделкою, розбиваємо яйця і збиваємо все віночком.
пиріжки з курагою - фото крок 3
В окремій мисочці змішуємо дріжджі і пару ложок борошна, всипаємо в молочну суміш, перемішуємо.
пиріжки з курагою - фото крок 4
Тепер починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто (хвилин 10), воно повинно вийти густим, але не пружним, трохи прилипати до рук.
пиріжки з курагою - фото крок 5
Коли ви добре його вимішати, налийте в нього рослинне масло і перемішайте до однорідного стану. Перекладаємо тісто в каструлю, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1, 5 годину. Коли час вийде, обминали його пару хвилин і знову ставимо в тепло на годину.
пиріжки з курагою - фото крок 6
Тепер займемося начинкою, викладаємо курагу в каструльку, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо 10 хвилин після закипання.
пиріжки з курагою - фото крок 7
Потім воду зливаємо, а коли курага трохи охолоне, нарізаємо її дрібно і змішуємо з цукром.
пиріжки з курагою - фото крок 8
Якщо тісто вже до цього моменту підійшло, ти ми знову його обминали і частина його викладаємо на стіл, посипаний борошном. Поділяємо тісто на невеликі шматочки і формуємо з них кульки.
пиріжки з курагою - фото крок 9
Розкачуємо кожен кульку в коржик і в середину кладемо начинку з кураги.
пиріжки з курагою - фото крок 10
Щільно з'єднуємо краї тіста, щоб начинка не потекла. Те ж саме робимо з усім рештою тестом.
пиріжки з курагою - фото крок 11
Деко змащуємо рослинним маслом і викладаємо на нього пиріжки швом вниз, накриваємо деко рушником і залишаємо пиріжки на 20-30 хвилин. Потім обмазуємо їх поверхню збитими жовтками і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо пиріжки до рум'яної скоринки, зазвичай на це йде 20-25 хвилин.
пиріжки з курагою - фото крок 12
Ну ось тепер гаряченькі пиріжки можна ставити на стіл і заварювати чайок. Смачного!

Схожі рецепти