Баранина з томатом і курагою
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно ж, щоб приготувати цю страву, вам доведеться трішечки попрацювати, але воно того варто! баранина, тушкована з помідорами і курагою, виходить просто чудовою! Спробуйте, не пошкодуєте!
До вашої уваги - класичний рецепт приготування баранини з томатом і курагою. Приготування цієї страви займе близько двох годин часу. Баранина повільно, але впевнене гаситься з овочами і спецій на сковороді. На гарнір - запечена картопля. Блюдо подається з курагою і родзинками. Хай щастить!
- Баранина - 1 кілограм
- Часник - 3 зубчики
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 5 штук (маленьких)
- Спеції - За смаком (за 2 ç.l. Меленого імбиру, kurkumи, перець )
- Перчик гострий - 1 штука
- Масло оливкове - За смаком
- Помідори - 4 штуки
- Сухофрукти - За смаком (родзинки і курага)
- Картопля - За смаком (на гарнір)
Баранину нарізаємо середніми шматочками.
Дрібно нарізаємо цибулю.
Подрібнюємо часник.
Ріжемо соломкою моркву.
Підготуємо спеції: мелений імбир, куркума, паприка і один стручок гострого перцю. Всього по 2 ç.l.
Присипаємо баранину спеціями і порізаним перцем, перемішуємо.
Обсмажуємо м'ясо зі спеціями і перчиком до золотистої скоринки. Я смажу на оливковій олії.
Перекладаємо баранину в окремий посуд, а на маслі, що залишилося обсмажуємо цибулю і часник.
Обсмажуємо до красивого золотистого кольору.
Повертаємо баранину на сковороду і перемішуємо.
Додаємо моркву і продовжуємо готувати.
Тим часом тонкими скибочками ріжемо помідори.
Додаємо помідори до м'яса, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою близько години. Час від часу перемішуємо.
Курагу з родзинками заливаємо окропом і даємо трохи настоятися.
До речі, на гарнір можна запекти картопля.
Через годину, додаємо до м'яса курагу та ізюм. Перемішуємо і знімаємо з вогню, даємо настотся 10 хвилин під кришкою.
Готово! До столу подавайте з картопляним гарніром. Смачного!