Рецепт Пиріжки з капустою «сигари» фото

Пиріжки з капустою «сигари»
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Любителям хрусткого, ніжного тіста напевно сподобаються пиріжки"Сигари" . Їх ще називають верзере. Блюдо відноситься до національної молдавської кухні. Готують їх, як правило, з капустою.

Опис приготування:

Готуються пиріжки"Сигари" дуже просто. Тісто складається всього лише з трьох інгредієнтів. Замішується швидко, прекрасно себе веде в роботі, не прилип до столу і рукам. Підсипати додатково борошно не треба. Воно досить пластично і дуже тонко його розкачати не складе особливих труднощів. Чим тонше ви розкотите тісто, тим більше листковим і розсипчастими вийдуть пиріжки. Начинка може бути з тушкованою свіжою або тушкованою квашеною капусти. Час випікання залежить від вашої духовки. У кого-то на це йде 20-30 хвилин. Мені знадобилося майже 40 хвилин.

  • Олія соняшникова - 150 мілілітрів(125 мл. - для тіста, 25 мл. - для смаження капусти)
  • Вода - 125 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Капуста - 350 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Куряче яйце - 1 штука (для змазування пиріжків)
пиріжки з капустою
Підготуйте інгредієнти для приготування пиріжків"Сигари" .
пиріжки з капустою
У миску налийте воду і рафінована соняшникова олія.
пиріжки з капустою
Додайте сіль і поступово всипте борошно.
пиріжки з капустою
Спочатку перемішайте тісто ложкою.
пиріжки з капустою
Потім місите руками, поки тісто не стане м'яким, ніжним і слухняним. Дайте йому відпочити 30 хвилин.
пиріжки з капустою
Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Цибулю очистіть, помийте, дрібно наріжте і викладіть в сковороду.
пиріжки з капустою
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Капусту наріжте тонкою соломкою. Моркву і капусту викладіть в сковороду до цибулі.
пиріжки з капустою
Налийте соняшникову олію і 50-60 мл. Води. Додати сіль за смаком, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте капусту, періодично перемішуючи, до готовності. Після прохолоди.
пиріжки з капустою
Розділити тісто 10-12 шматочків.
пиріжки з капустою
Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий прямокутний пласт.
пиріжки з капустою
На край тіста викладіть начинку.
пиріжки з капустою
Загорніть тісто з обох сторін.
пиріжки з капустою
Потім сферичні рулетки.
пиріжки з капустою
Пиріжок готовий.
пиріжки з капустою
Пиріжки викласти в форму для запікання швом вниз.
пиріжки з капустою
Змастіть збитим яйцем.
пиріжки з капустою
Випікайте пиріжки в духовці 30-35 хвилин при температурі 180-200 градусів до золотистого кольору.
пиріжки з капустою
Хрусткі, ніжні, розсипчасті пиріжки з капустою"Сигари" готові. Подавайте з бульйоном, до чаю, кава.

Схожі рецепти