Пиріжки з капустою «сигари»
(покроковий рецепт з фото)
Любителям хрусткого, ніжного тіста напевно сподобаються пиріжки "сигари" . Їх ще називають верзере. Блюдо відноситься до національної молдавської кухні. Готують їх, як правило, з капустою.
Готуються пиріжки "сигари" дуже просто. Тісто складається всього лише з трьох інгредієнтів. Замішується швидко, прекрасно себе веде в роботі, не прилип до столу і рукам. Підсипати додатково борошно не треба. Воно досить пластично і дуже тонко його розкачати не складе особливих труднощів. Чим тонше ви розкотите тісто, тим більше листковим і розсипчастими вийдуть пиріжки. Начинка може бути з тушкованою свіжою або тушкованою квашеною капусти. Час випікання залежить від вашої духовки. У кого-то на це йде 20-30 хвилин. Мені знадобилося майже 40 хвилин.
- Олія соняшникова - 150 мілілітрів(125 мл. - для тіста, 25 мл. - для смаження капусти)
- Вода - 125 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Капуста - 350 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Куряче яйце - 1 штука (для змазування пиріжків)
Підготуйте інгредієнти для приготування пиріжків "сигари" .
У миску налийте воду і рафінована соняшникова олія.
Додайте сіль і поступово всипте борошно.
Спочатку перемішайте тісто ложкою.
Потім місите руками, поки тісто не стане м'яким, ніжним і слухняним. Дайте йому відпочити 30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Цибулю очистіть, помийте, дрібно наріжте і викладіть в сковороду.
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Капусту наріжте тонкою соломкою. Моркву і капусту викладіть в сковороду до цибулі.
Налийте соняшникову олію і 50-60 мл. Води. Додати сіль за смаком, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте капусту, періодично перемішуючи, до готовності. Після прохолоди.
Розділити тісто 10-12 шматочків.
Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий прямокутний пласт.
На край тіста викладіть начинку.
Загорніть тісто з обох сторін.
Потім сферичні рулетки.
Пиріжок готовий.
Пиріжки викласти в форму для запікання швом вниз.
Змастіть збитим яйцем.
Випікайте пиріжки в духовці 30-35 хвилин при температурі 180-200 градусів до золотистого кольору.
Хрусткі, ніжні, розсипчасті пиріжки з капустою "сигари" готові. Подавайте з бульйоном, до чаю, кава.