Домашні пиріжки з капустою і грибами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ну що може бути смачніше домашньої випічки? Адже приготовлена вона рідними руками, з любов'ю і зі смачною начинкою. Одні з найпопулярніших пиріжків в моїй родині - печені з капустою. Готуємо?
Я не знаю жодної людини, який був би байдужий до домашніх пиріжків, а ви? рум'яний, м'які, ароматні пиріжки з коханою начинкою можна взяти в школу і на роботу, в похід і в поїздку, та й в гості до друзів вони стануть в нагоді. Я пропоную вам скористатися цим рецептом, в якому розказано, як приготувати домашні пиріжки з капустою в духовці і порадувати рідних і друзів смачною випічкою.
- Молоко - 2 склянки
- Дріжджі - 60 грам (свіжі)
- Вершкове масло - 300 грам
- Яйця - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 7 склянок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Капуста - 900 грам (квашена)
- Гриби - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
В першу чергу готуємо тісто. У тепле молоко додати цукор і дріжджі.
І ретельно розмішати до розчинення цукру і дріжджів. Даємо хвилин 10-15 постояти в теплому місці.
У миску просіваємо борошно, додаємо сіль і м'яке вершкове масло.
Перетираємо борошно з вершковим маслом і сіллю.
Потім додамо яйця (один жовток залишимо для змащування пиріжків) і розчин дріжджів. Замішуємо гладке тісто. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце, нехай підходить.
А самі займемося начинкою. Квашену капусту віджимають і тушкуємо на сковороді до м'якості. Якщо в капусті багато соку, відкидаємо її на друшляк, нехай стече зайва рідина.
Якщо не хочете використовувати гриби в начинку, цей крок пропустіть. Гриби і цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.
Додаємо гриби з цибулею до капусти, перемішуємо і доводимо начинку до смаку, додавши сіль, чорний мелений перець.
Ділимо тісто на невеликі шматочки, і з кожного шматочка формуємо коржик. Викладаємо начинку.
Формуємо пиріжки, ретельно защипуючи краю. Викладаємо пиріжки швом вниз і даємо їм підійти хвилин 15-20. А потім змащуємо жовтком, розведеним в ложці молока.
Випікаємо пиріжки в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 25. Але дивимося на зовнішній вигляд пиріжків, адже духовки у всіх різні! ! як підрум'яняться, виймаємо. Збризгуємо пиріжки водою і накриваємо рушником хвилин на 5-7.