Домашні пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні, пишні, рум'яний, апетитні і неймовірно смачні пиріжки можна зробити самостійно. Розповім вам про те, як приготувати домашні пиріжки, що роблю з картопляно-цибулевої начинкою.
Такі пиріжки запікають у духовці. Можна зробити до них овочеву начинку (картопля, суміш овочів), м'ясну начинку (фарш, рубане м'ясо), рибне, сирну, а також змішати різні види. Якщо любите солодкі пиріжки, тоді начините їх сиром, ягодами, фруктами, шоколадом.
- Борошно - 0, 6 кілограма
- Вода - 300 мілілітрів
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 10 грам
- Соняшникова олія - 4 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Жовток - 1 штука
- Картопля - 5 штук
- Цибулина - 1 штука
1. У миску просійте борошно, влийте 250 мілілітрів теплої води. Розчиніть в воді, що залишилася сухі дріжджі і влийте в миску до борошна, додайте 2 столові ложки соняшникової олії, цукор і сіль, замісіть тісто.
2. Тісто накрийте рушником і відставте в сторону на 1-1, 5 годину, за цей час воно збільшиться в об'ємі в 2 рази.
3. Тим часом очистіть і наріжте шматочками картопля, відваріть його до готовності. Розімніть картоплю толкушкой. Очистіть цибулю і обсмажте його на маслі, що залишилося, змішайте цибулю з картоплею і посоліть.
4. Розділіть тісто на невеликі шматочки, сформуйте кульки.
5. Кожен розкачати в невелику коржик, а в центр викладіть приблизно 1 столову ложку начинки.
6. Гарненько заліпите краю, викладіть пиріжки на деко і змастіть курячим жовтком.
7. Запікайте пиріжки в розігрітому до 180 градусів духовці 45-60 хвилин.