Домашні пиріжки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную унікальний рецепт смажених пиріжків, в які можна покласти будь-яку начинку : капусту, картоплю і все, що ви любите. Тісто виходить м'яким, повітряним, а начинка проста, але смачна.
Незвичайність цього рецепта в тому, що спочатку ми готуємо начинку, і тільки потім - тісто.
Якщо ви раніше не знали, як приготувати домашні пиріжки з картоплею, то тепер це блюдо полюбить кожен член вашої родини.
Всі продукти ви знайдете у себе вдома. І часу витратите зовсім небагато, зате нагодувати зможете велику юрбу бажаючих.
Особливістю цього рецепта є те, що тісто виходить надзвичайно м'яким, повітряним, а начинка - ситної і смачною.
- Відвар картоплі - 200 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 0, 5 склянки (або 325 грам)
- Цибуля, перець, зелень - За смаком
1. Наріжте дрібно цибулю, надішліть його смажитися до золотистого кольору. Не забудьте поперчити, щоб він був соковитіше.
2. У великій кількості води поставте варитися картопля. Обов'язково посоліть його. Коли звариться картопля, злийте з неї воду в окрему ємність, вона нам ще стане в нагоді.
3. Коли картопля трохи охолов, його потрібно потовкти до стану пюре. При цьому розбавляти молоком, маслом або водою не потрібно, інакше він перестане тримати форму.
4. Обсмажену цибулю відправляємо до картоплі, додаємо до смаку ще сіль, перець і свіжий кріп, знову перемішуємо товкачиком.
5. Беремо 200 мл теплого картопляного відвару (не гарячкуй! ), додаємо чайну ложку сухих дріжджів, цукор і сіль. Залишаючи пару ложок просіяного борошна, основну частину висипаємо в ємність з дріжджами, починаємо замішувати тісто. Воно вийде трохи липким. Ємність закриваємо плівкою, залишаємо тісто на 20 хвилин.
6. Меншу частину борошна висипаємо на стіл, викладаємо на нього тісто. Вимішуємо його 5-10 хвилин руками. Якщо тісто продовжує трохи прилипати до рук, нічого страшного: на стіл вилийте столову ложку соняшникової олії і закінчите домішувати тісто.
7. Ділимо тісто навпіл, з кожної частини катаємо ковбаску. Далі розрізаємо на частини, з яких будемо формувати пиріжки.
8. Розтягуємо руками майбутній пиріжок, щоб краю були трохи тонше середини. Кладемо всередину начинку, защипуємо, як звичайний пиріжок. Кладемо швом вниз.
9. На розігріту сковорідку викладаємо пиріжки. Можна їх трохи притиснути руками. Обсмажуємо на невеликому вогні з обох сторін до готовності тесту, так як начинка вже готова. Будьте уважні: друга сторона смажиться швидше.
10. Готові пиріжки помістіть на паперові рушники, щоб скло масло. Потім перекладіть в глибоку тарілку і дайте постояти 5 хвилин. Можна пробувати, угощайтесь!