Рецепт Домашні пиріжки з картоплею фото

Домашні пиріжки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Картопля
На обід, На полуденок
Випічка, Пиріжки

Пропоную унікальний рецепт смажених пиріжків, в які можна покласти будь-яку начинку : капусту, картоплю і все, що ви любите. Тісто виходить м'яким, повітряним, а начинка проста, але смачна.

Незвичайність цього рецепта в тому, що спочатку ми готуємо начинку, і тільки потім - тісто.

Якщо ви раніше не знали, як приготувати домашні пиріжки з картоплею, то тепер це блюдо полюбить кожен член вашої родини.

Всі продукти ви знайдете у себе вдома. І часу витратите зовсім небагато, зате нагодувати зможете велику юрбу бажаючих.

Особливістю цього рецепта є те, що тісто виходить надзвичайно м'яким, повітряним, а начинка - ситної і смачною.

  • Відвар картоплі - 200 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 0, 5 склянки (або 325 грам)
  • Цибуля, перець, зелень - За смаком
домашні пиріжки з картоплею - фото крок 1
1. Наріжте дрібно цибулю, надішліть його смажитися до золотистого кольору. Не забудьте поперчити, щоб він був соковитіше.
домашні пиріжки з картоплею - фото крок 2
2. У великій кількості води поставте варитися картопля. Обов'язково посоліть його. Коли звариться картопля, злийте з неї воду в окрему ємність, вона нам ще стане в нагоді.
домашні пиріжки з картоплею - фото крок 3
3. Коли картопля трохи охолов, його потрібно потовкти до стану пюре. При цьому розбавляти молоком, маслом або водою не потрібно, інакше він перестане тримати форму.
домашні пиріжки з картоплею - фото крок 4
4. Обсмажену цибулю відправляємо до картоплі, додаємо до смаку ще сіль, перець і свіжий кріп, знову перемішуємо товкачиком.
домашні пиріжки з картоплею - фото крок 5
5. Беремо 200 мл теплого картопляного відвару (не гарячкуй! ), додаємо чайну ложку сухих дріжджів, цукор і сіль. Залишаючи пару ложок просіяного борошна, основну частину висипаємо в ємність з дріжджами, починаємо замішувати тісто. Воно вийде трохи липким. Ємність закриваємо плівкою, залишаємо тісто на 20 хвилин.
домашні пиріжки з картоплею - фото крок 6
6. Меншу частину борошна висипаємо на стіл, викладаємо на нього тісто. Вимішуємо його 5-10 хвилин руками. Якщо тісто продовжує трохи прилипати до рук, нічого страшного: на стіл вилийте столову ложку соняшникової олії і закінчите домішувати тісто.
домашні пиріжки з картоплею - фото крок 7
7. Ділимо тісто навпіл, з кожної частини катаємо ковбаску. Далі розрізаємо на частини, з яких будемо формувати пиріжки.
домашні пиріжки з картоплею - фото крок 8
8. Розтягуємо руками майбутній пиріжок, щоб краю були трохи тонше середини. Кладемо всередину начинку, защипуємо, як звичайний пиріжок. Кладемо швом вниз.
домашні пиріжки з картоплею - фото крок 9
9. На розігріту сковорідку викладаємо пиріжки. Можна їх трохи притиснути руками. Обсмажуємо на невеликому вогні з обох сторін до готовності тесту, так як начинка вже готова. Будьте уважні: друга сторона смажиться швидше.
домашні пиріжки з картоплею - фото крок 10
10. Готові пиріжки помістіть на паперові рушники, щоб скло масло. Потім перекладіть в глибоку тарілку і дайте постояти 5 хвилин. Можна пробувати, угощайтесь!

Схожі рецепти