Сигари з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Сигари з лаваша - це варіація турецького блюда "борек" . Дізнавшись, як приготувати сигари з лаваша, ви поповните свою скарбничку рецептів оригінальною і дуже простий закускою для будь-якого випадку.
У начинку за бажанням можна додати будь-яку зелень. Також сигари можна запекти в духовці або смажити у фритюрі. Подавати таку закуску можна зі сметаною або будь-яким іншим соусом. Її дуже зручно брати з собою на роботу для перекусу.
- Лаваш - 3 штуки (листи)
- Яйце - 1 штука
- Бринза - 100 грам
1. Відокремте жовток від білка. Сир гарненько розімніть вилкою або руками, змішайте з жовтком.
2. Залежно від розміру листа лаваша, розріжте його на 6-8 трикутників. Складіть отримані листи в стопочку і накрийте плівкою. Доставайте по одному, щоб лаваш НЕ сох.
3. На широку частину трикутника покладіть трохи начинки і починайте скручувати. Зробіть пару оборотів, а потім, підвернувши краю лаваша всередину, продовжуйте скручувати.
4. Для того, щоб сигара не розкрилася при смаженні, край лаваша змастіть білком.
5. Рослинна олія розігрійте на сковороді, потім зменшіть вогонь. Обсмажте сигари рівномірно, з усіх боків, до хрусткої скоринки. Готові сигари умочіть серветкою, щоб видалити надлишки масла.