Пиріжки з баклажанами, грибами і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Смажені пиріжки! пишні, рум'яний, з хрусткою скоринкою і ніжні, як хмаринка! Та ще з незвичайною начинкою з фаршу з обсмаженими грибами і баклажанами… смакота незвичайна! швидше заходите!
Можна приготувати начинку з відвареним м'ясом, пропустивши його через м'ясорубку і додавши смажені гриби і баклажани з цибулею. Так буде менше жирно. Але варіант з фаршем смачніше. Пробуйте, пиріжки з ніжного тіста з соковитою начинкою - це смачно!
- Борошно пшеничне в / сорт - 400 грам (тісто: всі продукти нижче)
- Вода - 250 мілілітрів
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Фарш яловичий - 300 грам (начинка: всі продукти нижче)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Баклажан - 1 штука (не дуже великий)
- Масло - 5-6 штук
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Для приготування тіста в теплій воді розчиніть сіль і цукор, додайте борошно, перемішану з дріжджами, влийте масло і замісити м'яке тісто. Воно буде трохи липким, але не варто забивати його борошном. Я вимішую тісто в хлібопічці. Після замісу дайте тісту підійти в обсязі втричі.
Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Обсмажте на сковороді цибулю і баклажани в невеликій кількості масла до рум'янцю.
Додайте гриби і смажте всі разом до рум'янцю грибів.
Додайте фарш і смажте до розсипчастості. Посоліть і поперчіть за смаком. Влийте півсклянки води і тушкуйте начинку до випаровування рідини. У мене начинка вийшла жірновато і я додала півсклянки кус-куса. Начинку остудіть.
Тісто підійшло, розділіть його на невеликі кульки. Руками без качалки розімніть ніжне тісто в корж, викладіть начинку і защипніть круглий пиріжок.
Покладіть пиріжки защипами вниз для вистоювання. Не забудьте накрити серветкою або рушником, щоб не завітрились.
Смажте пиріжки партіями в добре розігрітій олії на середньому вогні, перевертаючи, до готовності. Кладіть на сковороду спочатку защипом вниз. Викладайте на серветки для видалення надлишків олії.
Подавайте гарячими - з пилу, з жару! Однак і теплими, і холодними пиріжки з цього тесту все одно смачні!