Рецепт Пиріжки з баклажанами, грибами і м'ясом фото

Пиріжки з баклажанами, грибами і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Фарш , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю , На природу , На сніданок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Смажені пиріжки! пишні, рум'яний, з хрусткою скоринкою і ніжні, як хмаринка! Та ще з незвичайною начинкою з фаршу з обсмаженими грибами і баклажанами… смакота незвичайна! швидше заходите!

Опис приготування:

Можна приготувати начинку з відвареним м'ясом, пропустивши його через м'ясорубку і додавши смажені гриби і баклажани з цибулею. Так буде менше жирно. Але варіант з фаршем смачніше. Пробуйте, пиріжки з ніжного тіста з соковитою начинкою - це смачно!

  • Борошно пшеничне в / сорт - 400 грам (тісто: всі продукти нижче)
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Фарш яловичий - 300 грам (начинка: всі продукти нижче)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Баклажан - 1 штука (не дуже великий)
  • Масло - 5-6 штук
  • Чорний перець - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком
пиріжки з баклажанами, грибами і м'ясом - фото крок 1
Для приготування тіста в теплій воді розчиніть сіль і цукор, додайте борошно, перемішану з дріжджами, влийте масло і замісити м'яке тісто. Воно буде трохи липким, але не варто забивати його борошном. Я вимішую тісто в хлібопічці. Після замісу дайте тісту підійти в обсязі втричі.
пиріжки з баклажанами, грибами і м'ясом - фото крок 2
Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Обсмажте на сковороді цибулю і баклажани в невеликій кількості масла до рум'янцю.
пиріжки з баклажанами, грибами і м'ясом - фото крок 3
Додайте гриби і смажте всі разом до рум'янцю грибів.
пиріжки з баклажанами, грибами і м'ясом - фото крок 4
Додайте фарш і смажте до розсипчастості. Посоліть і поперчіть за смаком. Влийте півсклянки води і тушкуйте начинку до випаровування рідини. У мене начинка вийшла жірновато і я додала півсклянки кус-куса. Начинку остудіть.
пиріжки з баклажанами, грибами і м'ясом - фото крок 5
Тісто підійшло, розділіть його на невеликі кульки. Руками без качалки розімніть ніжне тісто в корж, викладіть начинку і защипніть круглий пиріжок.
пиріжки з баклажанами, грибами і м'ясом - фото крок 6
Покладіть пиріжки защипами вниз для вистоювання. Не забудьте накрити серветкою або рушником, щоб не завітрились.
пиріжки з баклажанами, грибами і м'ясом - фото крок 7
Смажте пиріжки партіями в добре розігрітій олії на середньому вогні, перевертаючи, до готовності. Кладіть на сковороду спочатку защипом вниз. Викладайте на серветки для видалення надлишків олії.
пиріжки з баклажанами, грибами і м'ясом - фото крок 8
Подавайте гарячими - з пилу, з жару! Однак і теплими, і холодними пиріжки з цього тесту все одно смачні!

Схожі рецепти