Лазанья з баклажанами і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами досить простий рецепт лазаньї з баклажанами і грибами, а також м'ясним соусом. Це дуже ситне і апетитне блюдо для всієї родини, яке можна подати навіть на святковий стіл.
Такий варіант лазаньї - це повноцінне і ситне блюдо, в якому ідеально поєднуються овочі, м'ясо, гриби і сир. Рецепт приготування лазаньї з баклажанами і грибами при бажанні можна спростити або, навпаки, додати соус Бешамель або начинку з декількох сортів сиру.
- Баклажан - 1-2 штук
- Фарш - 300 грам (по бажанню)
- Гриби - 300 грам
- Солодкий перець - 1-2 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Томатний соус - 200 грам
- Моцарелла - 200 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Розмарин - 1 щіпка
- Базилік - 1 щіпка
- Пармезан - 50 грам
1. Два середніх або один великий баклажан вимити, обсушити і нарізати уздовж. Посолити і поперчити злегка, побризкати оливковою олією і викласти на пергамент для випічки. Відправити в розігріту духовку хвилин на 15.
2. Гриби вимити, нарізати тонкими скибочками і відправити на сковороду з невеликою кількістю масла.
3. Посолити і поперчити їх за смаком. При бажанні додати спеції або сушені трави і смажити до готовності.
4. Поки смажаться гриби, нарізати тонкими кільцями перець.
5. На сковороду, в якій смажилися гриби, відправити перець і обсмажити близько 3-5 хвилин. В рецепт приготування лазаньї з баклажанами і грибами можна додати також кабачки або інші овочі за смаком.
6. На сковороду налити трохи олії і обсмажити там подрібнену цибулю. Потім додати м'ясний фарш (в даному випадку індичка, але використовувати можна свинину чи яловичину). Обсмажити 5-7 хвилин на середньому вогні.
7. Помідори вимити й подрібнити в блендері. Додати їх до фаршу разом з томатним соусом. Посолити і поперчити за смаком, всипати спеції і тушкувати до готовності.
8. На дно форми викласти пару ложок м'ясного соусу, а зверху - баклажани.
9. Далі приблизно половину фаршу і нарізану кружечками моцарелу.
10. Наступним шаром буде обсмажений солодкий перець.
11. Після викласти гриби. Якщо розмір форми дозволяє, лазіння з баклажанами і грибами в домашніх умовах може бути викладена в 2 або 3 шару в однаковій послідовності.
12. Присипати верх тертим пармезаном і відправити в розігріту духовку на 45-60 хвилин.
13. Готову страву трохи остудити і можна подавати до столу.