Лазанья з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування лазаньї з грибами, соусом бешамель і сиром Пармезан.
Апетитна лазанья з грибами стане як відмінною закускою, так і основною стравою.
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Пластин лазаньї - 330 грам
- Часнику - 1 зубчик (великий )
- Цільного молока - 4 склянки
- Свежемолотого чорного перцю - 1 Чайна ложка
- Меленого мускатного горіха - 1 Чайна ложка
- Грибів Кремінь або портобелло - 650 грам
1. Розігріти духовку до 190 градусів тепла. У великій каструлі довести підсолену воду до кипіння. Додайте краплю олії, щоб запобігти злипання пластин лазаньї. Як тільки вода закипить, додати лазанью і варити 10 хвилин. Процідити і відставити убік.
2. Зробити соус Бешамель. Нагріти молоко і подрібнений часник в каструлі на слабкому вогні або в мікрохвильовій печі, відкласти в сторону. Розтопити 1/2 чашки вершкового масла у великій каструлі. Додати борошно і готувати протягом 1 хвилини на слабкому вогні, постійно помішуючи віночком або дерев'яною ложкою. Влити гаряче молоко поступово і перемішати. Додати 1 1/2 чайної ложки солі, перець і мускатний горіх. Готувати на повільному вогні, помішуючи, від 3 до 5 хвилин, до загустіння соусу. Відставити в сторону. Нарізати гриби на скибочки близько 6 мм завтовшки. Нагріти 2 столові ложки оливкової олії і 2 столові ложки вершкового масла на середньому вогні у великій сковороді. Обсмажити половину грибів з двома пучками солі протягом 5 хвилин, поки вони не стануть м'якими. Повторити з додатковим маслом і залишилися грибами.
3. Вилити частина соусу Бешамель в форму для випікання. Викласти шар лазаньї зверху, потім залити соусом (близько 1/4 того, що залишилось), викласти 1/3 грибів, 1/4 стакана тертого Пармезана. Повторити шари ще два рази, потім зверху полити останній шар лазаньї соусом і 1/4 склянки сиру Пармезан.
4. Випікати протягом 45 хвилин, поки верх не підрум'яниться, і соус не почне вирувати. Дати постояти при кімнатній температурі протягом 15 хвилин перед подачею на стіл. Щоб заморозити лазанью, дати їй повністю охолонути, загорнути два-три рази в поліетиленову плівку і помістити в морозильну камеру.