Лазанья з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Ситна овочева лазанья з баклажанами стане прекрасним блюдом не тільки для повсякденного, але і для святкового столу. Така лазіння - вегетаріанська, тому відмінно підійде і тим, хто м'яса не їсть.
Рецепт приготування лазаньї з баклажанами трохи відрізняється від класичного варіанту італійського блюда. Але любителям експериментів обов'язково сподобається цей незвичайний смак. Лазанья з баклажанами в домашніх умовах складе гідну конкуренцію аналогічному ресторанного страви.
- Шпинат (пучок) - 1 штука (можна використовувати заморожений)
- Баклажан - 1 штука
- Листи лазаньї - 300 грам (одна пачка)
- Моцарелла - 100 грам
- Улюблений соус без м'яса - 400-500 мілілітрів (бешамель, наприклад)
- Сир - 200 грам (віддати перевагу варто низькокалорійному )
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Помідори - 2-3 штук
- Петрушка - - За смаком
- Орегано - - За смаком
1. Баклажан промийте і наріжте тонкими кружечками.
2. Викладіть на кілька шарів паперового рушника, сіль і poperčite.
3. Зверху накрийте баклажани ще декількома шарами паперових рушників, потім притисніть денцем. Зверху поставте важку сковороду і залиште на півгодини-годину.
4. Шпинат промийте і просушіть.
5. Відваріть листи лазаньї згідно з вказівками на їх упаковці.
6. У мисці змішайте сир з подрібненим шпинатом, сіллю і перцем. Приготуйте улюблений соус. На дно форми для запікання викладіть п'яту частину соусу. Потім викладіть шар з листя лазаньї, шар з баклажанів, шар з суміші з сиром, знову - соус, лазіння і т.Д.
7. Як верхній шар викладіть нарізані кружальцями помідори і тертий сир Моцарелла. Приправте спеціями і петрушкою.
8. Запікайте лазанью з баклажанами в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-60 хвилин. Баклажани змінять колір на коричневий і стануть м'якими.
9. Лазанья з баклажанами готова! Смачного!