Рецепт Пиріг з баклажанами і м'ясом фото

Пиріг з баклажанами і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , М'ясо , Овочі , Баклажан , Фарш , Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ніколи не готувала пироги з баклажанами, але виявляється, такі рецепти є. Пиріг з баклажанами і м'ясом за смаком нагадує грецьку мусака і готується просто. Спробуйте і ви такий незвичайний пиріг!

Опис приготування:

Цей пиріг можна приготувати і без м'яса, використовуючи для начинки тільки баклажани і трохи сиру, краще м'якого або вершкового. За бажанням додайте улюблені спеції і зелень, свіжу або сушену.

  • Тісто - 500 грам (пісочне)
  • Баклажан - 1 штука
  • Фарш м'ясний - 250 грам
  • Сир вершковий - 250 грам (м'який)
  • Вино - 1/2 склянки (червоне)
  • Масло оливкове - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
пиріг з баклажанами і м'ясом - фото крок 1
1. Баклажани вимийте, відріжте кінці і наріжте невеликими брусочками. Обсмажте баклажани в гарячому маслі до золотистого кольору, потім викладіть на паперовий рушник і злегка посоліть.
пиріг з баклажанами і м'ясом - фото крок 2
2. У цій же сковороді, слив попередньо частина масла, обсмажте м'ясний фарш. В кінці приготування додайте червоне вино і дайте провину випаруватися. Фарсі сіль, перемішайте, зніміть з плити і відставте поки в сторону.
пиріг з баклажанами і м'ясом - фото крок 3
3. Духова шафа нагрійте до 200 градусів. Пісочне тісто розкачати в круглий пласт на аркуші пергаментного паперу. Перекладіть тісто прямо на папері в форму для випічки або в глибоку сковороду. Тісто наколи виделкою, викладіть і розрівняйте м'який сир, поперчіть.
пиріг з баклажанами і м'ясом - фото крок 4
4. На сир викладіть фарш і розрівняйте.
пиріг з баклажанами і м'ясом - фото крок 5
5. І, нарешті, викладіть обсмажені баклажани і оформите бортики пирога.
пиріг з баклажанами і м'ясом - фото крок 6
6. Випікайте пиріг протягом 30-ти хвилин при температурі 180 градусів до золотистого кольору тесту. Готовому пирогу дайте трохи охолонути і подавайте на стіл. Смачного!

Схожі рецепти